Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2021. November 15. 13:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat

Azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és őrizetbe vették a 39 éves pápai lakost, aki bántalmazta volt élettársát és az autóját is engedély nélkül elvitte.

Egy asszony 2021. november 13-án délután értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap délelőtt nevelt lányának volt élettársa megfenyegette azzal, hogy rágyújtja a házát, majd még aznap délután engedély nélkül elvitte a lánya gépkocsiját. A 39 éves férfi később olyan manővert tett az autóval, amellyel veszélyeztette a járdán közlekedő bejelentő testi épségét. A rendőrök a helyi lakost másfél órán belül elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, valamint 2021. november 12-én délután volt barátnője lakásának ajtaját kulcsra zárta, hogy megakadályozza a nő távozását, majd amikor a sértett az ajtó felé ment, akkor a férfi ellökte őt. Ugyanekkor a gyanúsított fenyegetéssel megszerezte a hölgy telefonját és a képernyőzár feloldókulcsát követelte tőle, amit a volt barátnő megtagadott, ezért őt arcon ütötte és megrúgta.

Az őrizetben lévő pápai lakos ellen személyi szabadság megsértése bűntett, kényszerítés bűntett, zaklatás vétség, közúti veszélyeztetés bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.