Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2021. November 15. 13:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat

Azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házat

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és őrizetbe vették a 39 éves pápai lakost, aki bántalmazta volt élettársát és az autóját is engedély nélkül elvitte.

Egy asszony 2021. november 13-án délután értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap délelőtt nevelt lányának volt élettársa megfenyegette azzal, hogy rágyújtja a házát, majd még aznap délután engedély nélkül elvitte a lánya gépkocsiját. A 39 éves férfi később olyan manővert tett az autóval, amellyel veszélyeztette a járdán közlekedő bejelentő testi épségét. A rendőrök a helyi lakost másfél órán belül elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, valamint 2021. november 12-én délután volt barátnője lakásának ajtaját kulcsra zárta, hogy megakadályozza a nő távozását, majd amikor a sértett az ajtó felé ment, akkor a férfi ellökte őt. Ugyanekkor a gyanúsított fenyegetéssel megszerezte a hölgy telefonját és a képernyőzár feloldókulcsát követelte tőle, amit a volt barátnő megtagadott, ezért őt arcon ütötte és megrúgta.

Az őrizetben lévő pápai lakos ellen személyi szabadság megsértése bűntett, kényszerítés bűntett, zaklatás vétség, közúti veszélyeztetés bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:56, szerda | Helyi

Megérkeztek az új lámpatestek a Kossuth utcára

A modern szerkezetek a Várkertben elhelyezett világító berendezésekhez hasonlóak.

2022. Május 25. 09:05, szerda | Helyi

Visszaállt a korábbi parkolási rend a Bástyán

A Kossuth utca felújítása miatt a Petőfi és az Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkezők számára engedélyezték csak a várakozást tavaly októbertől a Bástyai parkoló egyik oldalán, mostantól azonban újra bárki megállhat.

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.