Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.

Egy pápai sértett 2022. november 16-án értesítette a rendőrséget rendőröket arról, hogy előző nap este be kívánt lépni a netbankjába, ám ehhez nem a bank telefonos applikációját használta, hanem beírta a böngészőbe a pénzintézet nevét, majd az elsőként megjelenő linkre kattintott rá. A felugró oldalon – amely megszólalásig hasonlított a netbankja kezdőlapjához – megadta a felhasználói nevét és jelszavát, majd a szokott telefonszámról megkapta a belépéshez szükséges kódot is, ám arra a megnyitott oldal nem reagált. Fél óra múlva viszont értesítést kapott arról, hogy akaratán kívül valaki 100 ezer forint utalást indított az elkülönített számlájáról.
A Pápai Rendőrkapitányság csalás vétségelkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen, aki a sértett netbankjához megszólalásig hasonlító adathalász felületet hozott létre, amelynek segítségével megszerezte a hölgy netbankjához szükséges belépési adatait és az elkülönített számlához is hozzáférve megkárosította az asszonyt.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség azt kéri a bankszámla-tulajdonosoktól, hogy amennyiben netbankon keresztül intézik a pénzügyeiket, úgy használják a bank telefonkészülékekre letölthető netbank-applikációját, és ne a böngészőbe beírva nyissák meg a netbankot. A csalók sajnos nem csak a pénzintézetek internetes oldalait tudják lemásolni, de a telefonszámukkal is vissza tudnak élni.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozata lett, haladéktalanul értesítse a rendőrséget vagy tegyen bejelentést a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:16, hétfő | Helyi

Megnevezte 2024-es pápai polgármesterjelöltjét az MSZP

A bejelentés nagy meglepetést nem okozott, ugyanakkor némileg szokatlan, hogy bő egy évvel az önkormányzati választás előtt megnevezi a jelöltjét egy párt.

2023. Január 28. 14:04, szombat | Helyi

Gyermektápszert vásárolt volna a neten, átverték

A pápai rendőrök csalás vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást az ismeretlen személy ellen.

2023. Január 28. 14:02, szombat | Helyi

Január 28. az adatvédelem nemzetközi napja

A rendőrök a személyes adatok védelmére hívják fel a figyelmet.

2023. Január 27. 12:07, péntek | Helyi

Családi házak udvarán felhalmozott szemétkupacokra bukkantak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az illegális hulladéklerakások elkövetőit.