Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 08. 16:24, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Ázsia áll a világgazdasági növekedés élére

Ázsia áll a világgazdasági növekedés élére

A stabil fejlődésben lévő Ázsia a világgazdasági növekedés élére fog állni az elkövetkező években a fejlett gazdaságok mérsékelt ütemű növekedése mellett

- állapítja meg a kínai Hainan szigeti Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencián kiadott tanulmány.

A vasárnap kezdődött háromnapos BFA (Boao Forum for Asia) gazdasági fórumon kiadott Asian Competitiveness Annual Report 2018 tanulmány szerint az ázsiai gazdaság a világgazdasági növekedés egyik legnagyobb motorja, mégpedig az integrálódó nemzetgazdaságok közötti egyre szorosabb együttműködésnek köszönhetően.

A kínai Új Selyemút Kezdeményezésnek (Belt and Road Initiative) köszönhetően felgyorsult a régióban a gazdasági integrációs folyamat, ami egyre nagyobb "fejlődési osztalékot" fizet a résztvevők számára, gazdasági stabilizációt, a fejlődési ütem gyorsulását és a jólét növekedését hozva magával.

A tanulmány szerint egyre több ázsiai gazdaság növekedési pályáját teszi meredekebbé a fokozódó innovációs tevékenység és az ennek köszönhetően előállított magasabb hozzáadott érték.

A fejlődésnek köszönhetően Ázsia egyre biztonságosabb gazdasági környezetté válik és visszaszorulnak a kockázati tényezők, ami a kormányzati és irányítási munka feltételeinek és hatékonyságának a javulását vonja maga után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.