Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Az utolsó katonák is hazatértek

Az utolsó katonák is hazatértek

Hazatértek az utolsó magyar katonák Irakból, ezzel befejeződött a Magyar Honvédség 2003-ban kezdődött iraki szerepvállalása.

Az iraki misszió korántsem volt veszélytelen, 2004-ben 38 magyar katona sérült meg könnyebben egy öngyilkos merénylet következtében, és ugyanebben az évben halt hősi halált Nagy Richard is.

A Magyar Honvédség napjainkban három földrész 13 országában, 17 különböző misszióban egy időben mintegy ezer fővel vesz részt a nemzetközi válságkezelésben és a béke megőrzésében. A közel-keleti országból most hazatért katonák az iraki haderő szervezésével és felkészítésével foglalkoztak.

Topor István, az Összhaderőnemi Parancsnokság műveleti főnöke kijelentette: „reményeink szerint nem kell újabb békefenntartó katonákat küldeni Irakba, a politika és a belső viszonyok rendeződnek Irak területén”. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 06:00, szerda | Belföld

111 hónapja töretlenül nőnek a reálkeresetek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatsora a keresetek változatlanul lendületes növekedését jelzi a háború okozta gazdasági nehézségek és a járvány ellenére

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.