Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Szeptember 27. 13:43, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

A belvárosban sajnos nem ritka látvány, hogy az utcai kukákba, vagy azok környékére hordják le többen a lakásban, vagy az üzletekben keletkező hulladékot.

Sokféleképpen körbejártuk már az illegális hulladéklerakás kérdéskörét. Sok szó esik az eldugott helyekre hordott szemétről, vagy az utcán eldobált hulladékról. Most olvasónk egy újabb "gyöngyszemre" hívta fel a figyelmünket: amint az a fotókon jól látható, nem a séta közben keletkezett hulladékkal van tele több belvárosi utcai szemetes, hanem szépen szemeteszsákokba gyűjtött, a lakásban keletkezett hulladékkal. Olvasónknak a levescsont már sok volt, ekkor gondolta azt, hogy ír egy levelet szerkesztőségünknek. Az ételmaradék már csak azért is problémás, mert a kóborló állatok, vagy a városba betévedt vadak még szét is cincálják a szemeteszsákokat.

Olvasónk mondja, az sem ritka, hogy az üzletekben keletkezett hulladék landol az utcai tárolókban, amelyeket egyébként a Városgondnokság munkatársai lelkiismeretesen ürítenek, ahogy erejükből telik.

Nyilván valóan a spórolás miatt horjdják le egyesek az utcai tárolókba a szemetüket, így nem ők, hanem a közösség fizeti a szemétszállítás díját, a szemét látványáról nem is beszélve. Pedig a Közszolgnál zsákot is lehet kapni, amit a megadott napokon elszállítanak, ez jó megoldás lehet azoknak, akiknek nem kelletkezik annyi szemetük, hogy hulladéktároló edényt tartsanak fenn.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.

2021. Október 23. 21:37, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 2. rész

2021. Október 23. 21:29, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 1. rész

2021. Október 23. 21:26, szombat | Helyi

Az Erkel iskolát fertőtlenítették a katonák

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a pápai Erkel Ferenc Általános Iskolában fertőtlenítettek október 21-én, csütörtökön.