Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2023. Január 20. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Ügyészség

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a garázdasággal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított 24 éves férfinak a letartóztatását, aki 2023. január 11-én este belerúgott az egyik pápai étterem bejárati ajtajába, majd a nyílt utcán az üzlet két alkalmazottját is bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető este kilenc óra körül ment az étkezdéhez, és egy korábbi sérelme miatt szidalmazni kezdte az ott tartózkodókat. Az üzlet dolgozói távozásra szólították fel, melynek a férfi csak akkor tett eleget, amikor az egyik dolgozó értesítette a rendőrséget.

Kifele menet azonban szándékosan megrúgta a bejárati ajtót, hogy az eltalálja a mögötte lévő egyik alkalmazottat. A gyanúsított ezek után is az étterem előtt maradt, amely nyugtalanította a bent lévőket, akik tartottak attól, hogy a férfi kárt okoz az utcán parkoló autóikban, s ezért utána mentek. A gyanúsított ekkor egy autó motorháztetejére lökte az étterem egyik alkalmazottját, majd tenyérrel arcon is ütötte a nőt, a további bántalmazást pedig csak a kint tartózkodók közbelépése akadályozta meg. A gyanúsított ezt követően az ellen a férfi ellen fordult, akit korábban a berúgott ajtóval megütött. Megfogta a sértett nyakát, majd ököllel, nagy erővel arcon ütötte, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést is okozhatott volna.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 17:45, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Felszólítottam a Volánt... - Videó

A polgármester szerint méltatlan az új menetrenddel kapcsolatos tájékoztatása a társaságnak.

2023. Február 03. 16:52, péntek | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.

2023. Február 03. 13:53, péntek | Helyi

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.

2023. Február 03. 10:18, péntek | Helyi

Újra járható az út Pápa és Nagygyimót között

Megszűnt az útlezárás a két település között.