Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 20. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Ügyészség

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a garázdasággal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított 24 éves férfinak a letartóztatását, aki 2023. január 11-én este belerúgott az egyik pápai étterem bejárati ajtajába, majd a nyílt utcán az üzlet két alkalmazottját is bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető este kilenc óra körül ment az étkezdéhez, és egy korábbi sérelme miatt szidalmazni kezdte az ott tartózkodókat. Az üzlet dolgozói távozásra szólították fel, melynek a férfi csak akkor tett eleget, amikor az egyik dolgozó értesítette a rendőrséget.

Kifele menet azonban szándékosan megrúgta a bejárati ajtót, hogy az eltalálja a mögötte lévő egyik alkalmazottat. A gyanúsított ezek után is az étterem előtt maradt, amely nyugtalanította a bent lévőket, akik tartottak attól, hogy a férfi kárt okoz az utcán parkoló autóikban, s ezért utána mentek. A gyanúsított ekkor egy autó motorháztetejére lökte az étterem egyik alkalmazottját, majd tenyérrel arcon is ütötte a nőt, a további bántalmazást pedig csak a kint tartózkodók közbelépése akadályozta meg. A gyanúsított ezt követően az ellen a férfi ellen fordult, akit korábban a berúgott ajtóval megütött. Megfogta a sértett nyakát, majd ököllel, nagy erővel arcon ütötte, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést is okozhatott volna.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.