Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 10. 13:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Ügyészség

Az ügyészség elrendelte a korábban megszökött fogoly letartóztatását

Az ügyészség elrendelte a korábban megszökött fogoly letartóztatását

Egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette, továbbá járművezetés az eltiltás hatálya alatt és kábítószer birtoklásának vétsége miatt folyamatban lévő büntetőügyben ismételten letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 30 éves férfinak, aki a korábbi letartóztatásának megszüntetését követően elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait súlyosan megszegve, a lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, s utóbb a rendőrök fogták el.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2022. szeptember 25-én délelőtt személygépkocsival közlekedett Pápán, amelyből útközben kifogyott a benzin és a jármű megállt. A gyanúsított ekkor otthagyta a járművet, amikor pedig visszaért, már rendőrök várták, akik megállapították, hogy a járművezetéstől történt eltiltása miatt nem vezethette volna a gépkocsit. Mintegy másfél héttel később a gyanúsított újra gépkocsiba ült, a rendőrök pedig újfent igazoltatták Pápán, melynek során megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és ismételten az eltiltás hatálya alatt vezetett.

Az igazoltatás során az is kiderült, hogy az elkövető a jármű hátsó rendszámtáblája helyére egy román hatósági jelzést szerelt és az igazoltatásáig így közlekedett a gépkocsival, továbbá a rendőrök a mobiltelefonjának tokjában kábítószergyanús növényi anyagot találtak, a gyorsteszt pedig kimutatta, hogy az igazoltatását megelőzően kannabisz-tartalmú kábítószert fogyasztott.

Az ügyészség a bűnismétlés, illetve annak jövőbeni veszélye miatt a többszörös visszaesőnek minősülő gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek a bíróság helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A bíróság mintegy négy hónap elteltével megszüntette a gyanúsított letartóztatását és a bűnügyi felügyeletét rendelte el, azzal, hogy a férfi a tartózkodási helyéül kijelölt ingatlant nem hagyhatta volna el.

A bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak megtartását a rendőrség ellenőrizte, azonban alig telt el pár nap, a gyanúsítottat már nem találták otthon, ismeretlen helyre távozott. A rendőrség a szökésben levő férfi ellen elfogatóparancsot adott ki, majd délután Pápán el is fogták.

Ezek után a gyanúsított ellen fogolyszökés vétsége miatt is büntetőeljárás indult, az ügyészség pedig a már korábban folyamatban lévő büntetőügyben a szökésére és annak a továbbiakban is fennálló veszélye miatt, valamint a bűnismétlés lehetőségének a megakadályozás érdekében ismét a letartóztatásának az elrendelését indítványozta. A bíróság az ügyészség indítványának helyet adott és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra ismét elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.