Városlista
2024. október 11, péntek - Brigitta

Hírek

2024. Október 09. 09:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Az őstermelők már saját maguk is létrehozhatják hatósági bizonyítványukat

Az őstermelők már saját maguk is létrehozhatják hatósági bizonyítványukat

A Nébih fejlesztésével az idei évtől az őstermelői tevékenységet igazoló hatósági bizonyítványt a gazdálkodók már néhány gombnyomással előállíthatják maguknak az elektronikus őstermelői nyilvántartásból (e-ŐCSI)

- ismertette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Közölték, a néhány egyszerű lépéssel generált dokumentum egyenértékű a papíralapon előállított igazolással. Az új funkció nemcsak jelentős könnyítés az agrár- és vidékfejlesztési pályázatok dokumentumcsomagjának összeállításánál, de alkalmas bármilyen intézmény felé történő őstermelői tevékenység igazolásához.

Az őstermelőknek a Nébih ügyfélportál felületén keresztül az e-ŐCSI-be belépve a hatósági bizonyítvány igénylését kell kiválasztaniuk. Az önkiszolgáló funkciónak köszönhetően a felületen mindössze két információt szükséges megadni, ezt követően pedig automatikusan létrejön a minősített digitális aláírással ellátott igazolás, amely a későbbiekben is bármikor letölthető, illetve újra generálható - írták.

Az igazolás igénylésével kapcsolatos további kérdések esetén a Nébih mgei@nebih.gov.hu, valamint a 06/1-336-9013 elérhetőségein kérhető segítség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 11. 07:17, péntek | Belföld

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját.

2024. Október 11. 07:14, péntek | Belföld

Koncz Zsófia: az elmúlt egy évben ötezer bölcsődei férőhely jött létre

Az elmúlt egy évben országosan mintegy ötezer bölcsődei férőhely jött létre - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencsen.

2024. Október 11. 07:13, péntek | Belföld

Orbán Viktor: mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat

Európa mai helyzetében mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján csütörtökön Budapesten.