Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Január 03. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Noha a rezidensszövetség múlt héten átmenetileg felfüggesztette felmondóleveles akcióját, érvényben maradt a Magyar Orvosok Szövetségének megmozdulása.

Azoknak a nyilatkozatoknak a gyűjtése, melyek szerint az orvosok nem vállalnak önként túlmunkát – írja a Magyar Hírlap.

A szövetség korábban azért indította akcióját, mert a jogszabály értelmében az ügyeleti idő egy része beszámítható a heti munkaidőbe. A létszámhiány miatt azonban a kórházak változatlanul kénytelenek önként vállalt túlmunkát kérni az orvosoktól, mert másként nem tudják biztosítani az ügyeletet sem – és erre mondanak nemet a csatlakozók.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke megerősítette, már több mint kétezren – elsősorban kórházi, de háziorvosok is – csatlakoztak, s míg egyes területeken csak szórványosan, addig másutt teljes osztályok, munkacsoportok döntöttek így. A nyilatkozatokat a szervezet még nem szortírozta ellátási területek és szakmák vagy intézmények alapján, de Bélteczki tudomása szerint a kép igen heterogén. Közölte, szándékosan nem készítettek összesítést, mert „számháború” helyett tárgyalni szeretnének a kormányzattal. A konzultációra csütörtökön kerül sor, és azon részt vesznek majd a rezidensek is. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt héten a szakorvosjelöltek által megfontolandónak nevezett bérfejlesztési ajánlatot tett. A részleteket azonban egyelőre homály fedi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, rezidens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 13:52, szerda | Belföld

Itt a várva-várt magyar sci-fi előzetese

A Műanyag égbol című film cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt.

2023. Február 08. 13:24, szerda | Belföld

Már 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak

Eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban - közölte Szijjártó Péter.

2023. Február 08. 13:23, szerda | Belföld

BÁV: háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma tavaly

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot - tájékoztatta a BÁV Zrt.