Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2012. Január 03. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Noha a rezidensszövetség múlt héten átmenetileg felfüggesztette felmondóleveles akcióját, érvényben maradt a Magyar Orvosok Szövetségének megmozdulása.

Azoknak a nyilatkozatoknak a gyűjtése, melyek szerint az orvosok nem vállalnak önként túlmunkát – írja a Magyar Hírlap.

A szövetség korábban azért indította akcióját, mert a jogszabály értelmében az ügyeleti idő egy része beszámítható a heti munkaidőbe. A létszámhiány miatt azonban a kórházak változatlanul kénytelenek önként vállalt túlmunkát kérni az orvosoktól, mert másként nem tudják biztosítani az ügyeletet sem – és erre mondanak nemet a csatlakozók.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke megerősítette, már több mint kétezren – elsősorban kórházi, de háziorvosok is – csatlakoztak, s míg egyes területeken csak szórványosan, addig másutt teljes osztályok, munkacsoportok döntöttek így. A nyilatkozatokat a szervezet még nem szortírozta ellátási területek és szakmák vagy intézmények alapján, de Bélteczki tudomása szerint a kép igen heterogén. Közölte, szándékosan nem készítettek összesítést, mert „számháború” helyett tárgyalni szeretnének a kormányzattal. A konzultációra csütörtökön kerül sor, és azon részt vesznek majd a rezidensek is. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt héten a szakorvosjelöltek által megfontolandónak nevezett bérfejlesztési ajánlatot tett. A részleteket azonban egyelőre homály fedi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, rezidens

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.