Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Május 31. 15:00, péntek | PR

Az online szerencsejátékok népszerűségének növekedése Magyarországon

Az online szerencsejátékok népszerűségének növekedése Magyarországon

Magyarországon az online szerencsejátékok népszerűsége az elmúlt években jelentős mértékben megnőtt. Íme 6 tényező, ami hozzájárult ehhez növekedéshez.

6 tényező, ami az online szerencsejátékok népszerűségének növekedéséhez hozzájárult Magyarországon

Magyarországon az elmúlt néhány évben jelentős mértékű növekedést figyelhettünk meg az online szerencsejátékok népszerűségét illetően, és úgy néz ki, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Becslések szerint még az idei évben eléri az 563 millió dollárt (több mint 200 milliárd forint) az online szerencsejátékokból származó bevételek összege. Ez kb. 11%-os növekedést jelentene a 2023-as évhez képest.

Az online szerencsejátékok népszerűségének elmúlt években tapasztalt növekedésével kapcsolatban természetesen sokakban felmerül a kérdés: minek köszönhető a változás? Az alábbiakban áttekintjük, hogy melyek azok a legfontosabb tényezők, aminek következtében egyre többen játszanak online hazánkban is.

1.Technológiai fejlődés a szerencsejáték-iparban

Az utóbbi évtizedekben az emberek játszási szokásait gyökeresen megváltoztatta a technológiai fejlődés. Az internet és a mobiltechnológia elterjedésével a szerencsejátékokhoz való hozzáférés ugyanis jelentős mértékben leegyszerűsödött. Ma már nem feltétlenül kell ellátogatnunk egy hagyományos kaszinólétesítménybe vagy lottózóba ahhoz hogy kedvenc játékainkkal játsszunk vagy egy sporteseményre fogadjunk. Játszhatunk és fogadhatunk az interneten keresztül, akár az otthonunk kényelméből is.

Mindemellett számos online kaszinó és bukméker piacra dobta már saját mobil applikációját is, tovább megkönnyítve ezzel a szerencsejátékosok számára a játékok elérését és a sportfogadások megtételét. Nem is kérdés, hogy a mobil eszközökön keresztüli hozzáférés biztosításával az online szerencsejátékok vonzereje csak tovább nőtt.

2. Megnövekedett verseny az online szerencsejátékok terén

Az online szerencsejátékok népszerűségét növeli az is, hogy a magyar piacon évről évre egyre több kaszinóoldal és sportfogadási platform jelenik meg, melyek között éles verseny tapasztalható.

Ennek eredményeképpen az egyes piaci szereplők minél kedvezőbb bónuszokkal és promóciókkal próbálják magukhoz csábítani a játékosokat. A leggyakoribb bónuszok közé tartoznak például az alábbiak:

  • üdvözlő bónusz
  • befizetés nélküli bónusz
  • befizetési bónusz
  • ingyenes pörgetés bónusz
  • ingyenes fogadás bónusz.

A csábító bónuszoknak és a nagy játékkínálatnak köszönhetően a legjobb megbízható szerencsejáték-oldalak a magyar játékosok számára kivételes játékélményt nyújtanak. A hazánkban elérhető online kaszinókról való tájékozódáshoz ajánlott a csalás.com-ot forrásként használni hiszen ez az oldal kizárólag szakértők által összegyűjtött információkat tartalmaz.

3. Széles játékkínálat és nagyszámú fogadási lehetőségek

A hagyományos kaszinólétesítményekkel és fogadóirodákkal szemben az online szerencsejáték-oldalak nagy előnye, hogy jóval több játék- és fogadási lehetőséget kínálnak a játszani kívánó egyének számára. Az online kaszinókban a klasszikus asztali játékokon túl számos korszerű játék közül választhatunk. Vannak például különböző témájú modern nyerőgépek, élő osztós játékok és kaparós sorsjegy típusú játékok is. De kezdenek szépen lassan elterjedni a VR kaszinójátékok is.

A sportfogadások esetében a sportrajongók olyan sporteseményekre is fogadhatnak online, amelyekre a helyi lottózókban és fogadóirodákban nem lenne lehetőségük. Így nem véletlen, hogy egyre több magyar választja az online fogadást a hagyományos fogadás helyett.

1.Regisztrációs folyamat egyszerűsége

Az online szerencsejáték-platformokat vonzóvá teszi a legtöbb játékos számára az a tény, hogy nem kell bonyolult regisztrációs folyamatokon átesni ahhoz, hogy kedvenc kaszinójátékainkat élvezhessük. A demó módban történő játékhoz például elég párat kattintanunk az általunk választott oldalon és már játszhatunk is.

Ha pedig valódi pénzben szeretnénk játszani, akkor is csak egy egyszerű regisztrációs folyamatot kell elvégeznünk. Ez többnyire néhány személyes adat (pl. e-mail cím, jelszó, név, cím, születési dátum és nem) megadásából áll, és nem vesz igénybe pár percnél többet. Ezt követően a kaszinó működtetője még kérheti egy személyazonosításra alkalmas okmány (pl. útlevél vagy személyazonosító igazolvány) feltöltését annak érdekében, hogy ellenőrizze a személyazonosságunkat. Azonban ez az extra lépés a mi biztonságunkat is szolgálja, így érdemes minél előbb eleget tenni ennek az elvárásnak.

2.A jogszabályi környezet kedvezőbbé válása

A magyar kormány 2013-ban engedélyezte először a szerencsejátékok online formában történő szervezését. Azóta azonban az online szerencsejátékokra vonatkozó jogszabályi környezet jelentős változásokon ment keresztül.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében a szerencsejátékok szervezésére irányuló tevékenységek egy része liberalizált csak hazánkban. Ezen tevékenységek közé tartozik például a távszerencsejátékok, így a sportfogadások szervezése is 2023 január elseje óta. Az új szabályok életbe lépésével már a külföldi, EGT-államokban működő gazdasági társaságok számára is lehetővé vált, hogy távszerencsejátékot szervezzenek Magyarországon. Abban az esetben persze, ha minden jogszabályi feltételnek eleget tesznek.

Ami az online kaszinójátékok szervezését illeti, azok még mindig a koncesszióköteles tevékenységek közé tartoznak. A koncesszió megszerzésére pedig kizárólag az ország területén szárazföldi játékkaszinót üzemeltető szolgáltatók jogosultak. Az sztfh.hu-n található információk alapján jelenleg 3 szolgáltató rendelkezik ilyen engedéllyel.

Szerencsére azonban a magyar játékosok számára semmi sem tiltja meg, hogy legálisan működő, külföldi operátorok által üzemeltetett kaszinóoldalakon játszanak. Így az online kaszinók elterjedésének a jogszabályi környezet sem szab gátat. Sőt, ahogy a fentiekből láthatjuk, a magyar szabályozás egyre inkább kedvező feltételeket biztosít a piac bővüléséhez.

3.A játékosok nagyobb fokú védelmének biztosítása

A szerencsejátékok kedvelői számára érthető módon kulcsfontosságú tényező a biztonság. Magyarországon a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága felelős az online szerencsejátékok szabályozásáért. Ennek a hatóságnak a feladatkörébe tartozik annak biztosítása, hogy a hazai piacon jelenlevő szolgáltatók megfeleljenek minden szabálynak és előírásnak. Az online kaszinók és fogadóirodák kötelesek többek között a játékosok védelmét garantálni, számukra tisztességes játékfeltételeket biztosítani, valamint elősegíteni a felelősségteljes szerencsejátékot.

A gyakorlatban a szolgáltatók a játékosok védelmét különböző biztonsági intézkedésekkel garantálják. Ezek közül néhány:

  • biztonságos fizetési módok használata
  • SSL-titkosítás és kétfaktoros azonosítás (2FA) alkalmazása
  • biztonsági rendszerek naprakészen tartása
  • ügyfélszolgálat biztosítása több csatornán keresztül
  • nemzetközileg elismert szerencsejáték-felügyeleti engedély megszerzése és az engedélyről szóló információk közzététele a weboldalon.

Mivel a legjobb szerencsejáték-oldalak ma már nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a játékosoknak semmi okuk sincs az aggodalomra. A személyes adatok védelme a szerencsejáték teljes időtartama alatt biztosított.

Mire számíthatunk a jövőben?

Az online szerencsejátékok népszerűségének elmúlt években tapasztalt növekedéséhez számos tényező hozzájárult. Ezek közül kiemelkedik a szerencsejáték-iparban lezajlott technológiai fejlődés, a piaci verseny növekedése, a széles játék- és fogadási kínálat, a regisztrációs folyamat egyszerűsége, a jogszabályi környezet kedvezőbbé válása és a játékosok védelmének nagyobb fokú biztosítása.

Nagy valószínűséggel ezeknek a tényezőknek köszönhetően a szerencsejátékok népszerűsége továbbra is nőni fog hazánkban. Emellett még több új szórakozási lehetőség megjelenésére lehet számítani a piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 10:00, kedd | PR

Forma-1-es tippek a Lightcasino kínálatában

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

2024. Október 04. 14:03, péntek | PR

Őszi kincsünk, a körte

A körte minden idők legkedveltebb gyümölcsei között előkelő helyen áll, világszerte termesztik különböző fajtáit.

2024. Szeptember 20. 12:12, péntek | PR

Fogadási lehetőségek a Mostbet fogadóirodában