Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 07. 15:21, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Az izraeli politikusok állampolgárságának nyilvántartásáról kérdezi Vona az ország nagykövetét

Az izraeli politikusok állampolgárságának nyilvántartásáról kérdezi Vona az ország nagykövetét

Nyílt levelet intézett Ilan Morhoz, Izrael budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról érdeklődve, hogy Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát.

A levélben - amelyet pénteken juttatott el a Jobbik az MTI-hez - Vona Gábor emlékeztetett képviselőtársa, Gyöngyösi Márton képviselőtársa nagy vihart kavart mondataira. "Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte" - tette hozzá, kifejtve pártja eredeti javaslatát.
A Jobbik szerint - folytatta - az embereknek tudniuk kell, kikre adták a voksukat, ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, iskolai végzettsége, nyelvtudása, felszólalásai. "A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is?" - írta a pártelnök, aki szerint ez bizonyos kérdésekben igenis jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.
Vona Gábor ezzel kapcsolatban arra kérte Izrael budapesti nagykövetét, tájékoztassa őt arról, "Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát, és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben