Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2018. Január 13. 08:19, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Az iskolafelújítások terveit egyeztették

Az iskolafelújítások terveit egyeztették

A Pápai Tankerületi Központ 6 iskolája több mint 400 millió forint forrást nyert el a múlt évben infrastrukturális fejlesztésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázati kiírásán.

A munka megkezdődött, az egyes intézményekre vonatkozó konkrét tervek elkészültek, ezeket ismertették a tervezők az intézmények vezetőivel csütörtökön a tankerület Mézeskalács utcai székhelyén.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, tervdokumentációk ismertetése egy újabb lépcsőt jelent a kivitelezés megkezdése előtt és fontos, hogy az intézmények pontosan ismerjék milyen munka és mikor zajlik majd az iskolákban, hiszen a nyári szünet nem lesz elegendő a munkák elvégzésére, így már a tanévben meg kell kezdeni az építkezést.
-Fontos egyeztetni, hogy melyek azok a munkafolyamatok, amik már a tanítás ideje alatt is megkezdhetők, hiszen ha sikeres közbeszerzési eljárást tudunk lefolytatni a kivitelezésre, akkor már március elsején átadhatjuk a munkaterületet és indulhat a felújítás.

A rendezvényen Egyházi Andrea igazgató és Török Ádám projektmenedzser köszöntötte az iskolák megjelent képviselőit, majd a tervdokumentációt készítő tervező, Cserpes Imre részletesen bemutatta, melyik intézményben milyen beavatkozásokat végeznek el. A tervező kiemelte, a pályázat pontosan meghatározza, hogy mi minden valósulhat meg az elnyert forrásból, a munkákat pedig a várható költségek ismeretében kellett meghatározni.

Az EFOP-4.1.-3 projekt keretében egy pápai intézményben is lesznek fejlesztések, a Weöres Sándor Általános Iskolára több mint 61 millió forintot fordíthatnak. Ebből a pénzből 12 általános tanterem felújítását végzik el, radiátorok cseréjével, fűtési vezetékek átalakításával, elhasználódott rossz állapotú nyílászárók cseréjével, falfelületek megújításával, akadálymentesítéshez szükséges kapcsolók áthelyezésével. Megújul a természettudományi terem, mennyezeti inverterek beépítésével biztosítják a közlekedő és szabadidős terekben a megfelelő fűtést, szigetelik a tetőt, a tanári, igazgatói, iskolatitkári irodák felújítása során kicserélik a külső nyílászárókat, hőleadókat és kicserélik az épület villamos főelosztó szekrényét a hozzá tartozó vezetékekkel együtt.
A pápai járás területén a lovászpatonai oktatási intézmény újul még meg, erre 54 millió forintot nyert el a tankerület, ezen kívül pedig két ajkai iskola, a nyírádi intézmény és a noszlopi iskola részleges felújítása valósul meg október végére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.