Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2014. November 11. 17:22, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Az időjárás függvényében nyit a Fő téri jégpálya

Az időjárás függvényében nyit a Fő téri jégpálya

De idén is lesz adventi vásár, ám ezúttal nem a Nagytemplom mellett, mivel a nagy érdeklődés miatt télen sem szerelik le játszótér játékait.

Minderről Áldozó Tamás beszélt ma délutáni sajtótájékoztatóján. A városvezető úgy fogalmazott, hogy a játszótér építésekor hangoztatott ellenvélemények (cikk hozzászólásai) az elmúlt néhány hónap tükrében vállalhatatlanná váltak. - Ez a játszótér minden előzetes várakozást felülmúlóan sikeres. Azt mondhatjuk, hogy a fiatal pápai családok kedvelt találkozóhelyévé vált. A játszótér ezen sikeressége miatt télen is helyén marad - húzta alá a polgármester.

A jégpályával kapcsolatban Áldozó Tamás emlékeztetett a tavalyi problémás üzemeltetésre. Mint mondta, az időjárás sem állt a jégpálya mellett, mely egyelőre idén sem ígérkezik jónak ebből a szempontból. Ennek ellenére megkezdik az üzemeltetés előkészítését, így mihelyst hűvösebbre fordul az időjárás, megnyithat a jégpálya. A városvezető elmondta, a tavalyi műszaki problémákat az üzemeltető kijavította, így reményei szerint idén zökkenőmentesebben fogják tudni biztosítani a jeget. A jégpálya szolgáltatásai a tavalyihoz hasonlóan fognak alakulni.

A tél nagyrendezvénye a pápai Fő téren az adventi vásár, melynek helyszíne változik a tavalyi évhez képest. Idén a Galéria Bisztró előtti téren kap helyet a vásár és a szinpad, melyek elhelyezését olyan módon kívánják megoldani, hogy a helyszín alkalmas legyen a városi szilveszteri rendezvény lebonyolítására is.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, a jégpálya gépészete idén is a Fő téren fog helyet kapni, a biztonságos üzemeltetés érdekében. Ugyanakkor a tavalyi tapasztalatok alapján kisebb beruházásokat fognak végrehajtani a környéken lakók kényelmének érdekében. Egyrészt hangszigeteléssel látják el a fagyasztóberendezést, valamint gondoskodnak a közeli önkormányzati tulajdonú lakások nyílászáró cseréjéről.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.