Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2019. Február 06. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az időjárás és egy gázvezeték kiváltása miatt késik a Korvin utca felújítása

Az időjárás és egy gázvezeték kiváltása miatt késik a Korvin utca felújítása

Október elején kezdődött meg a belvárosi utca teljes körül felújítása, ám december közepe óta szünetel a munkavégzés. Ennek okait kérdeztük az önkormányzat Városfejlesztési Osztályától.

Mint ismeretes, az utcát faltól-falig, teljes hosszban felújítják, a Korona utcai kereszteződésben pedig kis méretű körforgalmat építenek. Az eredeti haráidő 2018. december 31-én lejárt, az építkezésnek viszont még koránt sincs vége. A munkálatok kezdetén a kivitelező három szakaszra osztotta a teljes szakaszt, ez idáig az első, Fő tér felőli szakaszon a járdák készültek el, illetve a Barát irányában egy rövid szakaszt leburkoltak. December közepén megérkezett az első nagyobb havazás, ezzel együtt pedig a kivitelezési munkálatokat is szüneteltetni kellett. Hírportálunkat több lakó és az utcában boltot üzemeltető vállalkozó kereste fel, hogy járjunk utána, meddig tart még az utca felújítása, hiszen - ugyan nagyon örülnek annak, hogy szép és új utcájuk lesz - addig azonban számos kellemetlenséggel jár az elhúzodó munka, a kereskedőknek pedig komoly bevételkiesést okoz a lezárás.

- Tél van és fagyott a talaj. Az volt a kérésünk a kivitelezést végző vállalkozóhoz, hogy olyan minőségű munkát, amellyel később problémák lehetnek, ne végezzen - kezdte a munkálatok szüneteltetésének indoklását Molnár István. A Városfejlesztési Osztály vezetője azonban a legnagyobb nehézségnek azt nevezte, hogy a Korvin és a Korona utca kereszteződésébe tervezett körforgalom helyén található egy gázvezeték, amelyet ki kell cserélni. - 2017 januárjában már megkerestük a szolgáltatókat, hogy az utcában hol találhatók olyan közműveik, amelyeket ki kell váltani. Nagyjából őszre alakultak ki azok a tervek, amelyek alapján a kivitelezést el lehetett kezdeni. Már a kivitelezés megkezdését követően jelezte a szolgáltató, hogy a fűtési szezon megkezdése miatt csak áprilisban lehet elvégezni a gázcső kiváltást. Ennek megfelelően az új út kivitelezésének a határidejét módosítottuk 2019. június 30-ra - mondta el az osztályvezető hozzátéve, figyelik az időjárást és amint folyamatosan pluszba fordul a hőmérséklet, a kivitelező készen áll a folytatásra.

Molnár István hangsúlyozta, mindenkinek az a célja, hogy minél előbb át tudják adni a megújult utcát, ám a minőségi munkavégzést helyezik az első helyre.

Cikkünkhöz a következő pontosítást küldte Varga Ivett, Az E.On Regionális kommunikációs szakreferense: "A lezárt Korvin utcában nincs folyamatban E.ON-os munkavégzés és nem is tervezünk ilyet. A Korona utcai kereszteződésben a város által megbízott vállalkozás végez majd gázvezeték kiváltást a körforgalom építéséhez kapcsolódóan – az E.ON nem tervez munkálatokat a kérdéses területen."

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.