Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 30. 11:41, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az idei január leghidegebb reggelét mérték hétfőn

Az idei január leghidegebb reggelét mérték hétfőn

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

A hétfő hajnal az észak felől áramló hideg levegő és az éjszakára csökkenő felhőzet, valamint a mérsékelt, gyenge légmozgás együttes hatása révén volt hidegebb a korábbi napokénál.

A leghidegebb Zabaron volt, itt mínusz 9,4 fokig süllyedt a hőmérséklet; a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson mínusz 8,9 fokot, Kékestetőn pedig mínusz 8,8 fokot mértek. A top 10-es listába mínusz 7 fok feletti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni - írták.

A legmelegebb a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón volt mínusz 0,8 fokkal.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991-2020 között január 30-án az átlagos minimumhőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő.

A vasárnapi hideg éjszaka valószínűleg szezonrekord is, a hónap utolsó éjszakáján ugyanis már nem ekkora területen és nem ilyen mértékű fagyra kell számítani - jegyezték meg.

Fotó: Pixabay

Címkék: hideg, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni