Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. Május 26. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Finiséhez érkezett a 83-as út Győrt és Pápát összekötő új szakaszának építése, amely ideiglenes forgalmi változásokkal is jár júniustól.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel jártuk be az útépítés Pápa-közeli helyszíneit. A képviselőtől megtudtuk, hogy a beruházás mintegy 80 százalékos készültségi szinten áll, a tervek szerint halad a kivitelezés, így várhatóan az idei év októberében, novemberében, de legkésőbb decemberében már az új nyomvonalon közlekedhetünk Győrbe. Az alapréteg gyakorlatilag a teljes nyomvonalon elkészült, amely 75 százalékban kötő aszfaltréteget is kapott, egyes helyeken pedig már a felső, kopóréteg bedolgozását is megkezdték. Az új nyomvonalra felhajtani természetesen szigorúan tilos, ám akár már végig is lehetne azt autózni. Az új út hídjai is látványosan megépültek, továbbá a szalagkorlátok és a vadháló felszerelését is megkezdték.

Június elejétől a forgalom szervezésében lesz néhány fontos változás, amely az északi csomópontot (Győri út) és a Vaszari utat is érintik.

Vaszari csomópont:

Jelenleg váltakozó irányban halad itt a forgalom, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. Június elejétől, szintén váltakozó irányban a már részben megépült körforgalomba terelik a járműveket, a régi nyomvonalat nem lehet majd használni ezen a szakaszon, annak érdekében, hogy megépülhessen az új 83-as repülőtéri bekötőút vasúti felüljáró felől érkező szakaszának bekötése a körforgalomba.

A korábban kihagyott kerékpárúti szakasz is elkészült már a Vaszari úton.

Északi csomópont (Győri út):

Június elejétől az új nyomvonalra terelik itt a forgalmat, a most használt ideiglenes aszfaltút használata megszűnik. A Győr felé haladóknak egy körforgalom használatával kell tovább haladniuk, a későbbi felhajtó és gyorsítósáv igénybevételével, majd a régi nyomvonalra áttérve, míg a Győr felől érkezőknek ugyanebben a körforgalomból, a hídon keresztül át kell kelniük az új nyomvonal felett, itt egy újabb körforgalom következik (ez jelenleg is használatban van), majd a későbbi lehajtón és gyorsítósávon át kell visszatérniük a régi-új nyomvonalra. A Marcaltő felé igyekvőknek szintén mindkét körforgalmat igénybe kell venniük, és át kell haladniuk az új nyomvonal feletti hídon, majd a jelenleg is használt körforgalomból kell Marcaltő felé kanyarodniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 15:38, kedd | Helyi

Döntött a Kúria a 2. körzet ügyében!

A Kúria a bírósági felülvizsgálati kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye. Vagyis nem számolják újra a szavazatokat, a körzetet Töreki-Vörös Ibolya nyerte meg.

2024. Június 25. 15:14, kedd | Helyi

Mi készül a pápai vasúti aluljáróban?

Egyre több aluljárót díszítik képzőművészeti alkotások világszerte, most városunkba is elér egy effajta kezdeményezés.

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.