Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Május 26. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Finiséhez érkezett a 83-as út Győrt és Pápát összekötő új szakaszának építése, amely ideiglenes forgalmi változásokkal is jár júniustól.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel jártuk be az útépítés Pápa-közeli helyszíneit. A képviselőtől megtudtuk, hogy a beruházás mintegy 80 százalékos készültségi szinten áll, a tervek szerint halad a kivitelezés, így várhatóan az idei év októberében, novemberében, de legkésőbb decemberében már az új nyomvonalon közlekedhetünk Győrbe. Az alapréteg gyakorlatilag a teljes nyomvonalon elkészült, amely 75 százalékban kötő aszfaltréteget is kapott, egyes helyeken pedig már a felső, kopóréteg bedolgozását is megkezdték. Az új nyomvonalra felhajtani természetesen szigorúan tilos, ám akár már végig is lehetne azt autózni. Az új út hídjai is látványosan megépültek, továbbá a szalagkorlátok és a vadháló felszerelését is megkezdték.

Június elejétől a forgalom szervezésében lesz néhány fontos változás, amely az északi csomópontot (Győri út) és a Vaszari utat is érintik.

Vaszari csomópont:

Jelenleg váltakozó irányban halad itt a forgalom, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. Június elejétől, szintén váltakozó irányban a már részben megépült körforgalomba terelik a járműveket, a régi nyomvonalat nem lehet majd használni ezen a szakaszon, annak érdekében, hogy megépülhessen az új 83-as repülőtéri bekötőút vasúti felüljáró felől érkező szakaszának bekötése a körforgalomba.

A korábban kihagyott kerékpárúti szakasz is elkészült már a Vaszari úton.

Északi csomópont (Győri út):

Június elejétől az új nyomvonalra terelik itt a forgalmat, a most használt ideiglenes aszfaltút használata megszűnik. A Győr felé haladóknak egy körforgalom használatával kell tovább haladniuk, a későbbi felhajtó és gyorsítósáv igénybevételével, majd a régi nyomvonalra áttérve, míg a Győr felől érkezőknek ugyanebben a körforgalomból, a hídon keresztül át kell kelniük az új nyomvonal felett, itt egy újabb körforgalom következik (ez jelenleg is használatban van), majd a későbbi lehajtón és gyorsítósávon át kell visszatérniük a régi-új nyomvonalra. A Marcaltő felé igyekvőknek szintén mindkét körforgalmat igénybe kell venniük, és át kell haladniuk az új nyomvonal feletti hídon, majd a jelenleg is használt körforgalomból kell Marcaltő felé kanyarodniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 10:50, szerda | Helyi

Pápán is okoznak bosszúságot a varjak, de kell-e védekezni ellenük

Pápán elsősorban a Várkertben fészkelnek, de már a Fő tér platánjain is látni egy-egy példányt a sokak szerint visszataszító külsejű, hangos és ürülékükkel mindent beszennyező vetési varjak.

2023. Május 30. 16:31, kedd | Helyi

A Gyöngyös csapatával mérkőzhet meg a Perutz az NB III-as tagságért

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján számolt be az NB III-as osztályozó párharcainak sorsolásáról.

2023. Május 30. 14:59, kedd | Helyi

Tilos az erdei utakon quaddal, cross motorral közlekedni!

Rendőrök az erdészekkel tartottak közös ellenőrzést megyénk erdeiben 2023. május 28-án.