Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2012. Május 18. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Lakásépítésre és új lakás vásárlására egyaránt felhasználható a szocpol névén közismert, vissza nem térítendő állami támogatás.

Az FHB-nál a támogatással együtt intézhető az összes szükséges és kapcsolódó banki, ingatlanos és biztosítási szolgáltatás is.

Az FHB hagyományosan meghatározó szereplője a lakáspiacnak. A szocpol igénylésével együtt intézhető 5 napon belül a szükséges energiatanúsítvány, egyetlen nap alatt az értékbecslés és a lakáshitel.


A lakásépítési támogatás nagysága függ (a 256/2011. (XII.6.) Kormányrendelet alapján):

1. Az eltartott gyermekek számától

A meglévő és a vállalt gyermek számába nem lehet beszámítani a korábban már vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásban részesült gyermekek számát. Gyermekenként 400 ezer Ft támogatás igényelhető a később született gyermek után is, függetlenül a megvásárolt vagy felépített lakás hasznos alapterületétől.

2. A lakás energetikai besorolásától

A támogatás igényléséhez tanúsítvánnyal kell igazolni, hogy a vásárolni vagy építeni tervezett lakás energetikai minősítése milyen energiaosztályba tartozik. „B” fokozatnál gyengébb minősítésre támogatás nem adható!

3. A lakás hasznos alapterületétől

Hasznos alapterület az ingatlan belső falsíkokkal határolt alapterülete, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m. A gyermekek számától függően minimum 60, maximum 160 m2 nagyságú lakás támogatható.

4. A lakás értékétől

Szintén a lakás nettó alapterületével számolandó az (áfa és a telekár nélkül)i bekerülési költség vagy a vételár, amely nem haladhatja meg a 300 000 Ft/m2-t, alacsony energiafogyasztású lakásnál a 350 000 Ft/m2-t.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 11:02, kedd | Belföld

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Május 24. 10:01, kedd | Belföld

Százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek

Két család tagjai összeverekedtek Kerepesen: legalább százan \"feszültek egymásnak\", és lövések is dördültek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden a police.hu oldalon.

2022. Május 24. 09:19, kedd | Belföld

Kivégezte apját egy 18 éves fiatal Somogyban

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok község külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el