Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 07. 08:52, kedd | Belföld
Forrás: Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

A vörösiszapper másodfokú tárgyalása legkorábban az év végén, vagy a jövő év elején várható – írta a Magyar Hírlap kedden a Győri Ítélőtábla szóvivőjének közlésére hivatkozva.

Ferenczy Tamás elmondta: a Győri Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezések miatt az ügy iratai még nem érkeztek meg a Győri Ítélőtáblára.

Ez legkorábban az írásba foglalási határidő letelte, majd a Győri Fellebbviteli Főügyészség nyilatkozatának beérkezése után, előreláthatóan június végén történhet meg.

A lap emlékeztetett, a Győri Törvényszék folytatta le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását, és idén februárban első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. egykori vezérigazgatóját. Az ítélet ellen fellebbezett tíz vádlott és az ügyész tizenhárom vádlott terhére.

A MAL Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap-tározó kazetta gátfala, aminek következtében több mint egymillió köbméter lúgos zagy ömlött ki, elöntve a közeli Kolontár és Devecser egy részét, tíz ember halálát, továbbá felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében