Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 02. 08:10, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON újabb 165 ezer okosmérőt telepített

Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek.

Az okosmérők lehetővé teszik a távleolvasást, az általuk küldött adatok segítenek a hibák felderítésében és javításában.

A 10,074 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból létrejött beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió finanszírozásával a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) pénzügyi forrásainak felhasználásával valósult meg.

A közlemény szerint a most lezárult projekt újonnan beépített eszközeivel együtt már 450 ezer okosmérő működik az E.ON szolgáltatási területén, ez a vállalatcsoportnál használt mérők több mint 10 százalék. 2030-ig az okosmérő-aránynak további megduplázását tervezik a dunántúli és Pest vármegyei szolgáltatási területen.

Az E.ON az elmúlt években folyamatosan növelte az okosmérők arányát. A Magyarországon működő 670 ezer okosmérő több mint kétharmadát az E.ON ügyfelei használhatják - közölte a társaság.

Címkék: E.ON, okosmérő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:56, szerda | Életmód

Különleges fényművészeti installációk láthatók az INOTA Focus: RADIANCE fesztiválon

Neves magyar és nemzetközi alkotók fényművészeti installációival várják az érdeklődőket augusztus 30. és szeptember 1. között a Várpalota melletti inotai hőerőmű területén.

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.