Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2023. Március 06. 09:19, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az elmúlt hét sem volt balesetektől mentes megyénkben

Az elmúlt hét sem volt balesetektől mentes megyénkben

Megyénkben 2023. február 27-én 0 órától 2023. március 5-én 24 óráig összesen 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 1 súlyos, 5 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti közlekedési balesetekben 1 ember sérült meg súlyosan, további 5 fő könnyebben. A fenti időszakban 13 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására - írja a Veszprém Vármegyei Rendőrfőkapitányság közösségi oldala.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 3 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása, míg 1 esetben az elsőbbségi szabályok megszegése volt a baleset oka.

A héten a Veszprém vármegyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

Hazánkban még mindig zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet, hogy soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!
… hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 12. 11:43, vasárnap | Helyi

Sokan kiakadtak a szervezőkre, amiért már kora délután bezárták az Expo kapuit

A helyszínen is sokan zúgolódtak és a közösségi média is tele van panaszáradattal. Egyes kiállítók minőségét is kifogásolják, de leginkább azt, hogy szombaton fél 4-től nem engedték be az embereket a rendezvényre.

2024. Május 12. 11:38, vasárnap | Helyi

Kényszerleszállást hajtott végre a pápai Bázisrepülőtéren a műrepülő világbajnok

A landolás sikeres volt, nem sérült meg senki.

2024. Május 12. 08:19, vasárnap | Helyi

Rengetegen voltak a VALMAR pápai koncertjén - Képgaléria

A Pápai Expo és Agrárpiknik elnevezésű rendezvényen lépett fel a népszerű páros, amely kiváló hangulatú koncertet adott.