Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Január 22. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött meg

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött meg

Téglagyári út menti rendezetlen terület, valamint a Schwenczel–rét egy része válik a város értékes, a nagyközönség számára is használható, rekreációs és sport célokat szolgáló területévé.

A Téglagyári út és a Várkertfürdő parkolója közötti felhagyott iparterületen épül sportközpont tekepályával, skate parkkal, teniszpályával, atlétikai központtal és kutyafuttatóval, a Schwenczel-réten pedig látványtó és közpark létesül.

Rádi Róbert, a projektet koordináló társaság ügyvezetője elmondta, a nem engedélyköteles közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett sportpályák és a kutyafuttató építésére vonatkozó munkák kezdődtek meg január 6-án. Jelenleg a földmunkák zajlanak a területen, ahol jelentős szintkülönbségek vannak, a korábbi épületbontások után keletkezett törmeléket is bedolgozzák, hogy sík felületet kapjanak. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a beruházás ezen része bruttó 800 millió forintba fog kerülni és 10 hónapon belül kell elkészülnie. Az engedélyköteles közbeszerzési eljárás alá vont beruházáselemek közé tartozik a pályák kiszolgálására szolgáló épület kialakítása, amely tekepályát, konditermet, fedett futópályát, irodákat és öltözőket tartalmaz majd, illetve a Schwenczel-rét rehabilitációja tartozik még ide. Ezek esetében a beérkezett ajánlatok értékelése és ellenőrzése zajlik.

A kezdődő munkálatokat dr. Áldozó Tamás is megtekintette. A polgármester örömét fejezte ki a kivitelezés megkezdése kapcsán, ugyanakkor elkeserítőnek nevezte, hogy az eredetileg 1,75 milliárd forintosra tervezett beruházás, 3,3 milliárdosra duzzadt, az építőipari áremelkedések miatt. - Ez azt jelenti, hogy körülbelül 1,6 milliárd forintot kell az elnyert összeg mellé tennünk. Abban reménykedünk, hogy azért ennek egy részét tudjuk majd érvényesíteni többletköltségként, az uniós támogatási rendszeren belül - fogalmazott a városvezető. Áldozó Tamás a beruházás nagyságrendjéről elmondta, a város elmúlt 30 éves történetében ilyen nagy mértékű költségvetéssel tervezett beruházása még nem volt az önkormányzatnak.

A Schwenczel-rét rehabilitációja kapcsán elhangzott, az oda tervezett látványtó a Terv utca környékének csapadékvíz elvezetésének megoldását is szolgálja, továbbá azt szeretnék, hogy a város egyik zöld területe közparkként nyíljon meg a pápaiak előtt, ami sétára, játékra, pihenésre lesz alkalmas. A Téglagyári út környezetével kapcsolatban Áldozó Tamás elmondta, a terület tágabb értelemben vett környezetének rendezése évtizedek óta zajlik. Ide sorolható a Petőfi Gimnázium, a Várkertfürdő, a kemping, vagy a Sportcsarnok megépítése, de látszanak már további tervek is, hiszen arra készül a városvezetés, hogy a Téglagyári utat alakítsa át fő bevezető úttá, a Győri út helyett a közeljövőben, amely a Téglagyári út teljes körű felújítását is jelenti majd.

A beruházásról ITT olvashat bővebben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.