Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Október 23. 10:45, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az ellenzéki pártok közösen tartottak megemlékezést október 23-án

Az ellenzéki pártok közösen tartottak megemlékezést október 23-án

Grőber Attila önkormányzati képviselő szerint a békemenet miatt tartották meg október 22-én az önkormányzati megemlékezést Pápán, amit a nemzeti ünnep megalázásának tart.

Az ellenzéki pártok megemlékezésén Grőber Attila azt mondta, arra, hogy a Horthy-korszak Magyarországa az utolsó csatlósa maradt a náci Németországnak, nincs magyarázat. Szerinte ez a helyzet eldöntötte Magyarország következő 40-50 évének sorsát, hazánk ismét a vesztesek közé került. - A vörös hadsereg megszállta Magyarországot, és egy sztálini típusú diktatúrát alakított ki. 1956. október 23-a a sztálini diktatúra, a bolsevik típusú rendszer elleni függetlenség egyik legszebb törekvése, az akkori eseménysor a magyar történelem egyik tiszta forrása. Olyan emberek csinálták a politikát, akik képesek voltak szembenézni a múltjukkal. Képesek voltak szembenézni a tévedéseikkel, az eszméikkel. A forradalom és szabadságharc, számomra hős miniszterelnöke, Nagy Imre ilyen ember volt. Képes volt szakítani a kommunizmus eszmélyével, képes volt egy többpárti demokráciát megalapozni, képes volt kilépni a Varsói Szerződésből és képes volt Magyarország semlegessége irányában lépéseket tenni. Törekvése ’56-ban eredménytelen volt, azonban 56’ örökösei ’89-ben kikiáltották a harmadik Magyar Köztársaságot. A keresztről való levétel valóban feltámadással ért fel – fogalmazott a szónok.

Grőber Attila mai aktualitásokról is szólt. Szerinte ami tegnap Pápán történt, az a nemzeti ünnep megalázása. Mint mondta, az, hogy városunkban az önkormányzati megemlékezést október 22-én tartották, annak az volt az oka, hogy a mai napon tartják Budapesten a békemenetet. – Aki a nemzeti ünnepet nem tiszteli, az nem tiszteli a nemzetet. Aki a nemzeti ünnepet feláldozza egy politikai párt békemenetének oltárán, az nem tiszteli a nemzetet, nem érdemli meg, hogy a nemzet tisztelje. Végtelenül szomorú vagyok, hogy a nemzeti ünnepen ilyenekről kell beszélni. Azért fogunk dolgozni, hogy többet ilyen ne történhessen meg - hangsúlyozta a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:15, péntek | Helyi

Rekord mennyiségű felajánlás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Pápán is nagyon sikeres volt az akció, az elmúlt hétvégén 1335 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek.

2021. November 26. 10:11, péntek | Helyi

»A földet is sugárok érlelik, de / Ezek nem nap sugárai, hanem / Az embereknek lelkei.« (Petőfi Sándor)

Jövőre, 2022-ben lesz Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója, 2023-ban pedig Petőfi Sándor világra jöttének 200. bicentenáriuma.

2021. November 26. 09:50, péntek | Helyi

Speedet és kannabiszt fogyasztott

A Pápai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a 33 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban kábítószert fogyasztott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartott mag