Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 23. 19:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Az együttműködésről tanácskoztak

Az együttműködésről tanácskoztak

A Pápai Rk. 2015. április 22-én munkaértekezletre hívta az illetékességi területén tevékenykedő egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetek képviselőit, amelynek célja az eddigi együttműködés értékelése volt.

A konferencián – amelynek a Somlótája Vadásztársaság nagyalásonyi vadászháza adott otthont – képviseltették magukat a térségben dolgozó mezőőrök, vadászok, erdészek, természetvédelmi őrök, közterület-felügyelők, halőrök, valamint a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai. A megjelenteket Pap Gyula a Veszprém Megyei Vadászkamra elnöke köszöntötte, majd a rendezvényt Szappan Csaba rendőr alezredes rendőrkapitány nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a civilizált világ nem működhet az erdők, a mezők és a vizek védelme nélkül. Ezt követően Bauer Tibor rendőr őrnagy közrendvédelmi osztályvezető számolt be a Pápai Rendőrkapitányság és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek közös szolgálatellátásának gyakorlatáról és a közös munka tapasztalatairól. Váradi József a Bakonyerdő Zrt. ellenőrzési osztályvezetője a közös munka pozitívumairól és az illegális fakitermelőkkel, tolvajokkal és orvvadászokkal szembeni fellépés lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket. Kihangsúlyozta a technikai védelmi lehetőségek előnyeit is, amelyet a közeljövőben a Bakonyerdő Zrt. a Pápai Rendőrkapitányság javaslatára alkalmazni fog. Őt követte Farkas Zoltán a Pápa és Vidéke Horgászegyesület elnöke, aki az általuk ellenőrzött vízfelülteket, a halőrök tevékenységének sajátosságait és a rendőrökkel közös munkát mutatta be. Pap Gyula kamarai elnök a vadásztársaságok tevékenységéről és a rendőrséggel közös együttműködés lehetőségeiről beszélt, végül Fűzfa László rendőr törzszászlós a Csóti Körzeti Megbízotti Csoport vezetője tartott előadást a körzeti megbízottak és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek közös munkájának előnyeiről, közbiztonságra gyakorolt pozitív hatásairól. A munkaértekezletet a megjelentek észrevételei, hozzászólásai zárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.