Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2022. Június 22. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Az autóban bonyolították le a kábítószergyanús anyag adásvételét

Az autóban bonyolították le a kábítószergyanús anyag adásvételét

A pápai rendőrök elfogták a 46 éves eladót és a 49 éves vásárlót is.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – együttműködve a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel – egy összehangolt bűnügyi akció eredményeként, 2022. június 21-én délelőtt Pápán tetten értek egy 46 éves helyi férfit, amint közvetlenül az intézkedés előtt a parkoló gépkocsijában kábítószergyanús anyagot adott el egy 49 éves pápai ismerősének.

A rendőrök az adásvételt követően mindkét személyt azonnal elfogták, majd a ruházat átvizsgálása során a 49 éves férfit nadrágzsebében megtalálták az előzőleg vásárolt, fecskendőben tárolt kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak. Az egyenruhások mintavétel céljából a személyeket előállították a helyi egészségügyi intézménybe, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Továbbá a nyomozás adatai szerint a 46 éves elkövető azzal is gyanúsítható, hogy korábban is 2021. december 10-én, a délutáni órákban elcsalta magához az egyik Pápa-környéki településen élő ismerősét, majd a gyanútlan sértettet a lakásában többször ököllel megütötte arra hivatkozva, hogy kikezdett a volt barátnőjével. A könnyű sérüléseket szenvedő férfi megpróbált elmenekülni az ingatlanból, amit a bántalmazó úgy próbált megakadályozni, hogy ráuszította a nagytestű kutyáját.

A 46 éves férfit 2022. június 22-én a nyomozók őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és javaslatot tettek az illetékes ügyészségnél az előzetes letartóztatásának indítványozására. A 49 éves társa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett, ő a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.