Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

A Volkswagen konszern márkái iránt rajongók számára a nyár eleje egyet jelent az autós találkozók legnépszerűbbikével. Ausztria festői tava körül felcsendülnek a benzinnel átitatott szívnek kedves melódiák, s természetesen a gyártók sem hiányozhatnak a tuningolt autók fesztiváljáról.

Ahogy az lenni szokott, a VW mellett a Škoda és az Audi is tiszteletét teszi; ezúttal a négykarikások büszkesége kerül porondra, amely a maximális sportosság jegyében született, azt pedig roppant könnyű építésmóddal ötvözi. A TT Coupét ezúttal is a jól ismert kétliteres TFSI hajtja, ám a megszokott teljesítményszintek helyett most 310 lóerőt présel ki magából a turbós benzines, ami mellé már 1900-as percenkénti főtengelyfordulattól rendelkezésre álló 400 Nm társul.

Ha ez nem volna elegendő, az 1111 kg-os tömeg segítségével kialakított, 3,6 kg/le arányszám biztosan elismerést érdemel. Ennek hála 4,2 másodperces 0–100-as sprintet tud a TT, 1,3 szekundummal jobbat bármely hagyományos TT-nél, s még az RS Plusnál is egy tizeddel gyorsabban katapultál. A maximális tempó 280 km/h-ban állapodik meg. A mintegy 300 kg-os spórolás a szénszálas anyagok széles körű alkalmazásának köszönhető, karbonból van a B-oszlop és környezete, a tető, a hátsó traktus egy része és a padló is. Az esztétikumot könnyű légterelők, kristályfehér fényezés és aerodinamikai csomag szavatolja. az ülések az R8 GT-ből érkeztek, az üvegszál erősítésű alkatrészek pedig további 22 kg-tól szabadítják meg a tanulmányt. A nehéz extrákban persze nem dúskál az autó, de elektromos ablakok, légkondicionáló és elektromos parkolófék azért benne foglaltatik a csomagban. A TT Ultra persze szériagyártásban nem fog megjelenni, azonban a márka kiváló finomsággal lesz jelen a találkozón, s a tömegcsökkentés előnyeit is újabb mintapéldány mutatja be.

Címkék: audi, Audi TT, autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.