Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.

A Quimby-frontember, Kiss Tibi és a kiváló gitáros-producer-hangmérnök, Vastag Gábor 2018-ban indította útjára az Aranyakkord formációt. Repertoárjuk egy részét olyan dalok képezik, amelyek már egy ideje megszülettek, de végül a Quimby-lemezek helyett a képzeletbeli dalspájz polcaira kerültek. Ezeket aztán Tibi időről-időre elővette, és a már említett kanapén pengetve csiszolgatta, játszotta őket újra, Gábor pedig gyakran csatlakozott hozzá. A saját közös szerzemények mellett az improvizációnak is bőven jut hely, amitől az egész kap egy kicsit tábortűzi, utcai zenélős hangulatot, ehhez pedig hozzájárul a minimalista hangszerelés is, hiszen a két gitár mellett csak ütőhangszerek szólalnak meg.

Kiss Tibi szerint a dalaikban gyakran megjelenik, hogy a belső párbeszéd tulajdonképpen egy felső erőhöz szól, a spiritualitást nem lehet kikerülni – vallja az énekes-dalszerző, aki saját hitéről is nyíltan beszélt a koncertet követő riportban. – Nehéz szavakkal kifejezni mindezt, de hiszek egy felső erőben, egy rendező elvben, ugyanakkor néha én is elveszítem a hitemet, de mindig vissza-visszatér bennem és olyankor imában is szólok hozzá.

A zenekar egyébként nem első alkalommal lépett fel templomban, az viszont nem jellemző, hogy világosban koncertezzenek. Először frusztrálta őket az, hogy látják a közönséget, és fordítva, de aztán mégis azt tapasztalták, hogy így is működött a dolog és fel tudtak szabadulni. „Csak ki kell nyitnia az embernek a szívét, lelkét és lesz, ami lesz. Működött – fogalmazott Kiss Tibi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.