Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Október 12. 09:10, kedd | PR
Forrás: (x)

Az 5 legjobb családbarát kártyajáték

Az 5 legjobb családbarát kártyajáték

Az emberek életének egyik sarkalatos pontja a szabadidő eltöltése, ezért a kártyajátékok feltalálása kiemelkedő találmánynak minősült.

Mindannyian erős kötelékek kialakítására vágyunk, legyen szó akár baráti, szülő-gyermek, vagy bármilyen más kapcsolatról, ezek a kötelékek pedig a közös játék közben még szorosabbá válnak. A játékok azért szórakoztatóak, mert véletlenszerűek, és közben bármikor bármi megtörténhet.

A következő kártyajátékoknak az elsődleges célja a szórakozás és bármelyik korosztály játszhatja őket:

1. Póker

Noha a világ néhány részén a tiltólistán szerepel, mégis a póker minden idők legtöbbet játszott játéka. Az általában a 18 éven felüli korosztály körében közkedvelt játék a bridzshez és a römihez köthető. A pókerhez ügyesség, egy mesteri terv és a legfontosabb: a szerencsejáték is hozzátartozik. A játékosok egyénileg versenyeznek egymással és a győztest a rangsor határozza meg. De vigyázat! Ez a játék bizony függőséget okozhat a benne rejlő izgalom és pénznyeremény miatt.

2. Memória

Az agyunk minden tanulásnak és tapasztalatnak a központja, a kognitív készség pedig az információ feldolgozásához szükséges alapvető képesség. Ha kognitív készségeinket szeretnénk fejleszteni, de ugyanakkor jól is akarunk szórakozni, akkor ez a tökéletes játék számunkra! Kiindulásként a pakli kártya fejjel lefelé néz és minden játékos két-két lapot felfordít, hogy párokat találjon. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb párja van a végén.

3. Blöff

Ez a játék hazugságvizsgáló néven is ismert. Körben ülve a blöfföt akár 4 vagy 6 ember is játszhatja. A kártyalapokat egyenlően szétosztjuk a játékosok közt, a maradékot pedig fejjel lefelé középre tesszük. A kezdő játékosnak fejjel lefelé le kell tennie egy, vagy akár több lapot, miközben bejelenti, hány darab lapot tett le. Ebben rejlik a játék kulcsa, hiszen a következő játékosnak az előzőnél több lapot kell letennie, vagy blöffölni kényszerül. Ez a játék legfontosabb része, ahol a kíváncsiság és izgalom a tetőfokára hág, ahogyan a játékosok egymás után teszik le lapjaikat. A soron következő játékos megtippelheti, hogy valóban több lapot tett-e le az előző játékos, vagy csak blöffölt. Ha jól tippelt, akkor a kártyák visszakerülnek a blöffölő játékoshoz, ha pedig nem, akkor neki kell felvennie őket. Az nyer, akinek előbb elfogynak a lapjai.

4. Blackjack vagy 21

A Blackjack egy népszerű kaszinó játék, és mivel a gyerekeket számolni tanítja, ezért minden korosztály körében igen népszerű. Ehhez a játékhoz egy osztó és egy vagy több játékos szükséges. A Bubi, Dáma és Király értéke tíz, 2-től 10-ig a kártyák annyit érnek, amennyi a névértékük, az ász pedig lehet egy vagy tizenegy, amelyik előnyösebb a kéz szempontjából. A Blackjack legfontosabb szabálya, hogy a játékmenet során a játékosnál lévő lapok összértéke 21 legyen, vagy legalábbis több, mint az osztó lapjainak összértéke, anélkül, hogy meghaladná a 21-et.

5. Römi

A röminek számtalan változata létezik világszerte, melyekre mind különböző szabályok vonatkoznak. A győztes azonban minden esetben a lerakott szettekkel vagy sorokkal nyerhet. A cél, hogy a kézben lévő lapokat különböző kombinációkban letegyük az asztalra úgy, hogy a végén egy dobólap maradjon a kezünkben. A játékot 4-8 játékos is játszhatja. Garantált a nagyszerű szórakozás!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 07. 16:24, csütörtök | PR

Ha még hagyományos fogkefét használsz, ideje váltani!

Ma már alig találkozhatunk olyan véleménnyel, miszerint a hagyományos fogkefe ugyanolyan hatékony, mint az elektromos változat.