Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 10. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Autóbusz elé ugrott egy vad Pápa közelében

Autóbusz elé ugrott egy vad Pápa közelében

A baleset során személyi sérülés nem történt, a buszban anyagi kár keletkezett.

A vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban a legaktívabbak. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség helyes megválasztása - írja tájékoztatásában a Veszprém vármegyei rendőrség.

Egy 61 éves pápai lakos 2023. május 9-én hajnalban a 832-es számú úton közlekedett az általa vezetett autóbusszal Nagygyimót felől Pápa irányába, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy őz ugrott az úttestre.A baleset során személyi sérülés nem történt, a buszban anyagi kár keletkezett.

A Veszprém vármegyei rendőrség arra kéri az autósokat, hogy nem csak a tábla által jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, mivel a nap bármely szakában az útra tévedhet egy vad.
Ha van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.

A legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, mert sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, és mekkora lesz az ütközés ereje és hatása - hívják fel a figyelmet.

Címkék: autóbusz, vadelütés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.