Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 29. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Augusztustól fizetős lesz a parkolás a Korvin utcában

Augusztustól fizetős lesz a parkolás a Korvin utcában

A Fő tér lezárása miatt várható volt, hogy az ott elhelyezett parkolóórát áttelepítik.

A parkolóautomata átépítése tegnap megtörtént, a fizetős parkolóhelyre figyelmeztető táblák a mai nap folyamán kerültek ki a Korvin utcára. Az utca az „Y”-kereszteződésben meglévő öt parkolóhelyhez hasonlóan így „A”-zónás fizető parkolóhellyé vált. A Korvin utcában augusztus 1-jétől kell fizetni a parkolásért. Az első héten, tehát a jövő héten azonban csak figyelmeztetést kapnak a parkolócédulát nem váltó, illetve engedély nélkül parkoló gépjárművezetők, azt követően viszont büntetés jár a nem fizető autósoknak – tudtuk meg Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől. A díjtétel az „A”-zónás fizető parkolóhelyekhez hasonlóan 320 forint óránként. Az utcában bejelentett lakóhellyel rendelkezők kedvezményes éves bérletet válthatnak a Városgondokság Anna téri irodájában, melynek ára 9000 forint. A Korvin utcában dolgozók, vagy ott megállni kívánó, de nem ott lakó autósoknak parkolójegyet kell vásárolniuk, de válthatnak havi, illetve éves bérletet is.
A gépjárműforgalom belvárosból történő kiszorítása érdekében januártól fizető parkolóhellyé vált az Árok utca, időközben a Nátus mögötti terület az Ady sétányon, a volt Tiszti Klub területe és most a Korvin utca is. Szabad parkolási lehetőség áll az autósok rendelkezésére a Bástya lakótelepen és a Várkerti parkolóban.     

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.