Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Június 06. 08:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Átlátható önkormányzati működést ígér Marton Sándor

Átlátható önkormányzati működést ígér Marton Sándor

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt és képviselő-jelöltek is beszéltek elképzeléseikről, a kampány finisében megtartott sajtótájékoztatón.

Nardai Péter, a 9. választókerült képviselő-jelöltje (Veszprémi út, Kilián) körzetében fontosnak tartaná a lakótelepen az épületek közti zöldterületek kihasználását, rendezését. Javasolja kis közösségi terek kialakítását, padok elhelyezését, fedett kiülők felállítását, melyeket virágágyások öveznének, ezzel téve színesebbé ott élők mindennapjait. Felújítaná a játszóteret, bővítené a parkolóhelyek számát, továbbá felújítaná a "Mezővel" szemközti önkormányzati bérházat.

Czobor Péter, a 10. evk. jelöltje tervei között szerepel a Tapolcafőn és a Pápához tartozó zártkertekben megtermelt javak becsatornázása a helyi élelmiszer ellátásba, és annak megoldása, hogy a vegyszeres, adalékos ételek helyett egészséges élelmiszerrel lehessen ellátni a helyi lakosságot. - Civil kezdeményezésekkel kisebb költségből is nagyobb eredményt lehet elérni bármely téren, ha az a lakosság igénye szerint történik - mondta el a jelölt, aki szerint folytatni kell a hegyi utak megújítását, fejleszteni kell a közvilágítást, szabályos parkolóhelyeket kell kialakítani az Igalon és megfelelően kátyúzni a utakat, a zöld területeket pedig rendszeresen karban tartani. Tapolcafőn a Pápa felől érkező oldalon sebességlassító sávelhúzás kialakítását javasolja, valamit a település csapadékvíz elvezető rendszerének megfelelő karbantartását.

Marton Sándor, a 6. evk egyéni jelöltje és a Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint a kampány finisében elmondható, a Fidesz oldaláról magyarázkodást, Grőber Attila részéről pedig ígéretbörzét hallhattunk. Ezzel szemben ők a következőket javasolják:

- Átlátható önkormányzati működést

- Megértő párbeszédet

- Rendszeres fórumokat, fogadóórákat

- Parkosított, gondozott, tiszta köztereket

- Reális, megvalósítható terveket lakossági igények alapján

- A várost építő ötletek, kezdeményezések támogatását - sorolta terveit Marton Sándor.

Szűcs András, a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének elnöke, az 1. evk. jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy június 8-án kampányzáró rendezvényt tartanak, melyen díszvendégük Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselője, valamint Dr. Héjj Andreas pszichológus, az MHM EP-képviselő-jelöltje lesz. A rendezvényt jótékonysági családi nappal kötik egybe, ezzel is hangsúlyozva a család fontosságát nemzetünk megmaradása szempontjából. A gyerekeknek ugrálóvárral, arcfestéssel, pónilovaglással kedveskednek, emellett főzőversenyt is hirdetnek, melyre várják a jelentkező csapatokat. A rendezvény látogatása ingyenes, a jótékony célú (elsősorban pénzbeli) felajánlásokat a Pápai Anyaotthon részére adományoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.