Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2022. Március 15. 09:19, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Áthajtott barátján, meghalt a fiatal

Áthajtott barátján, meghalt a fiatal

Befejezték a rendőrök egy Kiskunhalason történt, szerencsétlen kimenetelű ügyben folytatott nyomozást.

Még 2021. augusztus 20-án délután hívtak mentőt egy kiskunhalasi portára, ahol egy 26 éves férfi meghalt. A rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai értesítették, miután az újraélesztés sikertelen volt.

A nyomozók a helyszíni szemle és a tanúk elmondása alapján egy furcsa eset részleteit göngyölítették fel. Mint kiderült, a későbbi áldozat egy barátja szüleinek a portáján, egy melléképületben lakott szívességből, és a lakhatásért cserébe besegített a ház körüli munkákba. A nemzeti ünnepet a házigazda fia, a sértett és két barátjuk italozással töltötték. Közben a 26 éves szállóvendég hasznosította magát, és nekiállt megjavítani az udvaron álló furgon elromlott önindítóját. Az autó bal első kereke elé, félig a jármű alá feküdt, miközben a haverok a kocsi mellett beszélgettek. A tulajdonos – szintén 26 éves – fia egy váratlan pillanatban azonban beült a vezetőülésbe, és ráindított a motorra vélhetően azért, hogy ellenőrizze, a javítás sikeres volt-e. A sebességben lévő autó ekkor megugrott, amitől a bal első kerék a földön fekvő sértett mellkasára gördült. A jelenlévők arrébb tolták a járművet, majd bevitték a sérültet házba és próbálták eszméletére téríteni, de nem sikerült. A mentők a kiérkezéskor már csak az áldozat halálát tudták megállapítani – közölte a rendőrség.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező – és vezetni sem tudó – fiatalembert a nyomozók gondatlan emberölés vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A jelenleg szabadlábon védekező férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a vizsgálatot, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a megyei főügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,