Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. December 01. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), mti

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Az épület nyílászáróit kicserélték, valamint teljes körűen szigetelték, összesen 240 millió forintból.

Az átadás alkalmával Sölch Gellért, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelten fontosnak nevezte az országszerte zajló energetikai korszerűsítéseket, mint mondta, a pápai beruházás 240 millió forintba került.

Felidézte: Szilvay Kornél magyar tűzoltó száz évvel ezelőtt benyújtott szabadalma alapozta meg a porral oltást, ami nagy előrelépést jelentett a tűzoltók munkájában.

Példaként említette az 1968-as algyői olajkút-balesetet, amelyből kiindulva születhetett olyan megoldás, hogy a magyar egység hatékonyan fel tudott lépni a közel-keleti olajkutak védelmében a 90-es évek háborús konfliktushelyzetében.

Büszkék lehetünk a magyar tűzoltókra, erre a közelmúltban történt törökországi földrengés áldozatainak nyújtott hatékony magyar segítség is bizonyíték - húzta alá.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a felújított épületről elmondta, hogy ablakokat és ajtókat cseréltek, külső falat szigeteltek mintegy 900 négyzetméteren, 92 napelemet helyzetek el az épületen. Hozzátette:a középületek nyolcvan százalékban nem elég energiahatékonyan működnek, ezen kívánnak változtatni a jelenleg zajló országos beruházások révén. 300 kormányhivatal és mintegy 600 középület újult meg a programnak köszönhetően országszerte - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.

2024. Március 01. 13:06, péntek | Helyi

Grőber Attila: Ez a költségvetés a túlélésről szól!

Az ellenzéki politikus elmondta, jelenleg a város a tartalékait éli fel azért, hogy egyáltalán a saját működését finanszírozni tudja.