Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 01. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), mti

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Az épület nyílászáróit kicserélték, valamint teljes körűen szigetelték, összesen 240 millió forintból.

Az átadás alkalmával Sölch Gellért, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelten fontosnak nevezte az országszerte zajló energetikai korszerűsítéseket, mint mondta, a pápai beruházás 240 millió forintba került.

Felidézte: Szilvay Kornél magyar tűzoltó száz évvel ezelőtt benyújtott szabadalma alapozta meg a porral oltást, ami nagy előrelépést jelentett a tűzoltók munkájában.

Példaként említette az 1968-as algyői olajkút-balesetet, amelyből kiindulva születhetett olyan megoldás, hogy a magyar egység hatékonyan fel tudott lépni a közel-keleti olajkutak védelmében a 90-es évek háborús konfliktushelyzetében.

Büszkék lehetünk a magyar tűzoltókra, erre a közelmúltban történt törökországi földrengés áldozatainak nyújtott hatékony magyar segítség is bizonyíték - húzta alá.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a felújított épületről elmondta, hogy ablakokat és ajtókat cseréltek, külső falat szigeteltek mintegy 900 négyzetméteren, 92 napelemet helyzetek el az épületen. Hozzátette:a középületek nyolcvan százalékban nem elég energiahatékonyan működnek, ezen kívánnak változtatni a jelenleg zajló országos beruházások révén. 300 kormányhivatal és mintegy 600 középület újult meg a programnak köszönhetően országszerte - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.