Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 05. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Átadták a marcaltői Rába-hidat

Átadták a marcaltői Rába-hidat

Átadták a marcaltői Rába-hidat és a hozzá kapcsolódó felújított utakat, a beruházás, a szanyi ártéri híd felújításával együtt 2,3 milliárd forintba került.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének közlése szerint Magyarországon az idén az első teljes körű mellékút-felújítási projekt a 8408-as jelű Pápa-Szilsárkány összekötő úton fejeződött be az Új Széchenyi Terv keretein belül: az összesen 3,2 kilométernyi utat magába foglaló rekonstrukció a veszprémi megyehatártól indult, s egy 140 méteres szakaszon Szany belterületét is érintette.

A 805 millió forintért teljesen megújult a szanyi Rába ártéri híd. A projekt szorosan kapcsolódik a Pápa-Szilsárkány összekötő 8,8 kilométeres Veszprém megyei szakaszának felújításához, ahol a munkálatok 2012 végén fejeződtek be, összesen 878 millió forintból.

A fejlesztés eredményeként a híd teherbírása 40 tonnára nőtt, így megszűnt a hosszú évek óta fennálló 20 tonnás súlykorlátozás. A felújítási munkák során a kivitelező új dilatációs szerkezeteket, a hídon és a híd környezetében új útburkolatot épített, az acélfelületek korrózió elleni védő bevonatot, a hídszerkezetek pedig új szigetelő réteget kaptak.

A 120 méter hosszú és kilenc méter széles marcaltői híd felújításának összege 636 millió forint, amelyet teljes egészében a magyar költségvetés finanszírozott - összegezte Pécsi Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.