Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Október 22. 08:33, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Pápa-ma.hu

Átadták a felújított tornatermet

Átadták a felújított tornatermet

Ünnepélyes keretek között adták át ma délelőtt a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény felújított tornatermét.

Az alkalmon részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója és Pápa Város Képviselőtestületének megjelent tagjai.
A vendégeket Csutiné Papp Orsolya iskolaigazgató köszöntötte, aki mint mondta, az intézmény pedagógusai négy éve álmodoztak erről a gyönyörű tornateremről.

-Nagyon elkeseredtünk, amikor pályázati úton a felújításra nem kaptunk lehetőséget, viszont annál nagyobb öröm volt számunkra, amikor kiderült, hogy fenntartói támogatásból mégis sor kerül a burkolatok, fűtőtestek cseréjére. Minden kollégám nevében szeretném megköszönni, hogy álmaink valóra válhattak, hogy a Pápai Tankerület számára fontos az itt folyó munka, s támogatja a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét.

Az igazgatónőtől megtudtuk, az intézményben nevelkedő tanulók ép társaikhoz képest hátránnyal indulnak minden szempontból. A társadalmi előítéletek megléte súlyos teher a fogyatékkal élő gyermekekre, felnőttekre, az őket nevelő családokra, a fejlesztésüket végző szakemberekre egyaránt. A gyerekek nagy része ép gyermekközösségből érkezik, ahol fogyatékossága révén ő eddig a buta, kigúnyolt, a peremhelyzetben lévő volt. Ezeknek a gyerekeknek is szükségük van az önbizalom növelésére, ennek érdekében pedig meg kell találni számukra a megfelelő lehetőséget, legyen az képzőművészet, sport, vagy bármi más. Az iskolában folyó munka során ezért az átlagosnál is nagyobb figyelmet kell fordítani a mozgásra, a sportra, mivel ezek a tevékenységek nem csupán a testi állapot fejlesztése szempontjából jelentősek, hanem általuk válik teljesíthetővé az intézmény alapvető nevelési célja, a hátrányok kompenzálása, az alkalmazkodás elősegítése az épek világához.

Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója elmondta, nagy öröm számára, hogy elkészült a Vajda Márta iskola tornaterem felújítása 4,6 millió Ft-ból, melyből az aljzatfelújítás, a szigetelés, az új parketta lerakása, a pálya vonalazás és az oldalfal védőborítás cseréje készült el, míg további 260.000 Ft-ból a radiátorok, csövek, szelepek cseréje történt meg, valamint a tornaterem festése. Emellett még a hátsó bejárati ajtót is lecserélték egy modern, hőszigetelt nyílászáróra, valamint a kazán is felújítása került.

Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében gratulált az intézménynek a felújításhoz, és további sikereket kívánt. Mint mondta, az épület története rendkívül gazdag, régebben a város diák sportéletének központja volt ez az intézmény, valamint ez volt a testnevelés tagozatos iskolája a városnak.
Kiemelte, a város jó tanulóinak és jó sportolóinak díjazó ünnepségét, melyen a Vajda Márta iskola diákjai is rendszeresen megjelennek, hiszen számos országos versenyen megmérettetik magukat, bejárják a világot. Az, hogy ezt megtehetik, sok feltétel együttes jelenlétének köszönhető. Végezetül gratulált azoknak a pedagógusoknak, akik ebben a felkészítésben segítik a tanulókat.
Az avató ceremóniát az értelmileg akadályozott és autista tanulók tornagyakorlata és a tanárok zenés előadása színesítette.

Végül Csutiné Papp Orsolya, Egyházi Andrea és Áldozó Tamás átvágták a nemzeti színű szalagot, átadva a megújult tornatermet a diákoknak.

Fotók: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.