Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. November 07. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Több mint egy millió forint gyűlt össze a szeptember végén megrendezett futóversenyen. Az összeg nagyobbik részéből különböző eszközöket vásároltak a pápai kórház gyermekosztályának javára, amelyeket ma délután adtak át.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, számára is meglepetés volt, hogy az első ízben megszervezett versenyre ilyen sokan jelentkeztek. A több mint 300 résztvevő kitett magáért, nemcsak a sportban, de a jótékonyságban is, hiszen mind anyagiakkal, mind pedig gyermekjátékokkal támogatták a gyermekosztályt. A szervező hozzátette, a kicsivel több mint egy millió forintos adományból 680 ezer forintért vásároltak eszközöket a kórháznak, a fennmaradó összeget pedig a jövő évi futóverseny még színvonalasabb megszervezésére teszik félre és egyfajta forgóeszközként fog rendelkezésre állni a következő években, hiszen az a cél, hogy hagyománnyá váljon a rendezvény.

Dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöke volt a futóversenynek. A városvezető példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet büszkén támogatott a pápai önkormányzat is.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönetet mondott a sportolók önzetlen segítségéért. – Először el sem akartuk hinni, hogy milyen sok ember adakozott és milyen nagy összeg gyűlt össze. Amióta itt dolgozom az osztályon, rengeteg adományt kaptunk, de ilyen mértékűt még soha – mondta az osztályvezető hozzátéve, nagyon hasznos eszközökkel gazdagodott az osztály, többféle vérnyomásmérő berendezést, mandzsettákat, légzést segítő gyógyszer beadásához szükséges úgynevezett spacereket és csecsemőmérlegeket tartalmazott a ma átadott csomag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.