Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 01. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Veol.hu

Áramtolvajokat buktattak le Pápán

Áramtolvajokat buktattak le Pápán

Tizenhét ingatlanon szüntette meg az áramszolgáltató az illegális áramvételezést egy rendőrséggel közös akcióban.

Egy áramlopás miatt folyamatban levő bűnügyben - az elkövetői kör feltérképezése érdekében - hajtottak végre házkutatásokat a pápai rendőrök az E.ON Hungária csoport munkatársaival közösen kedden - áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságközleményében. A nyomozás a város négy különböző pontján zajlott, az ellenőrzött lakások mindegyikében tapasztalható volt az áramlopás valamilyen fajtája: volt, aki a mérőórát manipulálta, mások a mérőóra előtt csatlakoztak rá a fővezetékre, vagy az utcai gerincvezetéket csapolták meg, a vagyoni károkozás mellett életveszélyes helyzetet is teremtve.

Több család elektromos árammal fűtötte helyiségeit, valamint annak ellenére is használtak más elektromos készülékeket, hogy az áramszolgáltatóval nem volt élő fogyasztói szerződésük: noha mérőóra több ellenőrzött lakásban nem volt, a csapból meleg víz folyt, a hűtőben pedig fagyasztott árut tároltak nagy mennyiségben - tették hozzá.

Az egyik átvizsgált ingatlanban egy gipszkarton fal mögé rejtve illegális földgázvételezés nyomaira bukkantak a nyomozók, az ügyben szintén lopás miatt indul büntetőeljárás - közölték.

Tájékoztatásuk szerint az áramszolgáltató munkatársai az intézkedés során tizenhét ingatlanban szüntették meg az illegális áramvételezést.

Az újonnan feltárt ügyekben a lopási kár megállapítása folyamatban van, a mérőórákat az E.ON munkatársai további vizsgálatnak vetik alá. A feltárt jogsértések nagy száma miatt a jövőben folyamatosan számítani lehet hasonló jellegű összehangolt akciókra Pápa területén - írta a rendőrség.

Fotó: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.