Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 01. 10:14, szerda | PR
Forrás: (x)

Apró kezek a konyhában: 3 tipp, amivel a legkisebbek is kedvet kapnak a főzéshez (x)

Apró kezek a konyhában: 3 tipp, amivel a legkisebbek is kedvet kapnak a főzéshez (x)

Kapcsolatunk a főzéssel egyénenként változik, minden családnak megvannak a saját kialakított szokásai a tűzhely környékén.

Van, aki a vasárnapi klasszikusok elkészítésére esküszikmíg mások otthon is szeretnek új receptek kipróbálásával kísérletezni, ám egy valami biztos: a konyhában mindig jól jön egy-két segítő kéz, és kik lennének tökéletesebb kiskukták, ha nem a gyerekek?

Bevezetés az ízek birodalmába

Általános vélekedés, hogy a gyerekek hajlamosak válogatósak lenni, és bár valóban vannak örök slágerek, illetve olyan ízek vagy étel típusok, amiket felnőtt fejjel jobban tudunk értékelni, azért nem szabad feladni az arra irányuló próbálkozásainkat, hogy megismertessünk és megszerettessük velük különféle alapanyagokat. Ha egyszer rájönnek, hogy van élet a rántott húson és a sültkrumplin túl is, valószínű, hogy felnőtt fejjel is lelkesebben és magabiztosabban fognak mozogni a fakanalak és lábasok között.

Nem lehet elég korán kezdeni

Számos olyan játék klasszikust ismerünk, ami szinte észrevétlenül nevel a felnőtt életre. Az egyik ilyen a sok közül a méltán népszerű babakonyha, amelynek segítségével már egészen kis korban is fel lehet kelteni a gyerekek érdeklődését. A főzés imitálása, a mini konyhában mini eszközökkel való játék tökéletesek arra, hogy a gyermekek számára természetes tevékenységgé tegyék az ételkészítést. A legtöbb játékbolt és családi webáruház kínálatában megtalálható játékkonyha emellet kiváló módja annak is, hogy az apróságokat egy igazán kreatív játékkal kössük le az esős őszi délutánokon.

Gyakorlat teszi a mestert

A babakonyha fantázia receptjei közül kilépve, akár már óvodás korban el lehet kezdeni bevonni a gyerekeket a valódi főzésbe. Persze a legkisebbeknek nem kell rögtön vágásgyakorlat előadást tartani, de egy-egy könnyebb - és biztonságosabb - feladattal érdemes megbízni őket. A tészta kevergetése közös muffin sütés során vagy a négykezes dagasztás rengeteg kacagásra adhat okot és egyúttal kiváló gyakorlatok arra, hogy a legkisebbek is kedvet kapjanak a főzéshez.

Amellett, hogy felnőtt életünk során hasznos tudást jelent, a főzés számos egyéb pozitív töltetet adhat nekünk: megélhetjük rajta keresztül az alkotás örömét, a kellemes ízek nyújtotta gyönyöröket, de akár közösségformáló ereje is lehet. Épp ezért célszerű úgy nevelni a gyermekeinket, hogy már egész korán otthonosan mozogja

Címkék: játék, konyha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.