Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 14. 13:33, kedd | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőrség

Angliáig menekült a pápai férfi, aki fogvatartott és bántalmazott egy 18 éves nőt

Angliáig menekült a pápai férfi, aki fogvatartott és bántalmazott egy 18 éves nőt

Brit hatóságok szállították haza a pápai körözött férfit.

A brit hatóságok 2023. november 10-én éjszaka repülőgéppel szállítottak haza egy több mint 2 éve ismeretlen helyen tartózkodó, 36 éves körözött pápai férfit. Pár nappal ezelőtt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ jelezte a Pápai Rendőrkapitányság felé, hogy a 2021-ben kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták a körözött személyt, és át kívánják adni a magyar hatóságoknak.

A férfi még 2020 augusztusában ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, akit Pápán egy családi házban fogvatartott, több alkalommal megütötte, és akarata ellenére közösült vele. A bántalmazástól a lány zúzódásos sérüléseket szenvedett, szülei siettek a segítségére, és sikerült kimenekíteniük a házból. A tettes a szülőket is azzal fenyegette meg, hogy kiírtja a családot és rájuk gyújtja a házukat.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt a budapesti repülőtéren átvették, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. Személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.