Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 23. 17:31, kedd | PR
Forrás: (x)

Aminek minden férfi szekrényében lennie kell: a chino nadrág

Aminek minden férfi szekrényében lennie kell: a chino nadrág

A chino nadrág az utóbbi évek egyik legnagyobb durranása volt a divat területén: hatalmas népszerűségre tettek szert ezek a színes, kényelmes, trendi kialakítású modellek. De honnan ered a chino? Hogyan kell viselni?

Milyen eseményekre illik? Összefoglaltuk, amit a chino nadrágról dióhéjban tudni érdemes egy férfinek.

Az elején katonai ruházat volt a chino

Bár a divatvilágban csak néhány éve jelent meg újra, a chino nadrág két évszázada szerepel a férfiak öltözködésében. Eredetileg katonai ruházat volt, ami az 1800-as években, a Fülöp-szigeteken terjedt el, majd innen került át az Egyesült Államokba. Mondanunk sem kell, hogy itt hamar népszerűvé vált, a globalizáció hatására pedig egyre szélesebb körben lett ismert. Mik az előnyei? A chino úgy elegáns, hogy közben kényelmes viseletet biztosít. Tökéletes választás tavaszra, illetve nyárra, hisz az anyaga vékony vászon vagy pamut, légáteresztő, így biztosítja a megfelelő szellőzést, valamint az ideális hőmérsékletet. Legismertebb jellemzője a kialakítása: a chino a csípőnél és a bokánál szűkített, a combnál és a térdnél viszont bővebb, ez a kombináció pedig a komfortosság alapfeltétele. Egy skinny farmer lehet divatos, de kényelmesnek nem neveznénk, a chino nadrágra azonban mindkét megállapítás helytálló. Jó hír, hogy a chino esetében mindent szabad, ami a színválasztást illeti. A klasszikus fekete, kék, illetve szürke mellett simán belefér a hétköznapi viseletbe egy piros, egy citromsárga vagy egy zöld modell, ezek fehér inggel és hozzáillő cipővel tökéletes megjelenést nyújtanak elegáns eseményekre is. A chino az utóbbi években nem véletlenül lett a ballagások, esküvők alapdarabja a vendégseregben. A nagy választék könnyen elérhető, nem kell kimozdulni sem otthonról, elég szétnézni a Bolf kínálatában, és online megrendelni a megfelelő modellt.

Mire figyeljünk, amikor felhúzunk egy chinót?

A tavasz már a nyakunkon, a nyár pedig szerencsére közeleg, így nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy minden férfi gardróbjában lennie kell egy, de inkább több chino nadrágnak. Ezek alapdarabok lehetnek a hétköznapi öltözködésben, munkába járni például kiváló választást jelentenek. Néhány dologra azért figyelni kell, amikor felveszünk egy chinót. Lehet ezeket a nadrágokat hagyományos módon is hordani, de népszerűbb a felhajtott szárú változat. Ilyenkor fontos, hogy ne essünk túlzásban, azaz a hajtásnál maximum öt centiméterig menjünk, ennyit villantsunk meg a bokából. Ilyen esetben a hagyományos zokni tiltólistás, azaz egy falhajtott chino mellé mindig titokzokni illik. Igen, mindig, ami azt jelenti, hogy ha egy bőrcipővel hordja az ember, akkor is ez a jó választás, sportcipő esetén pedig ugyancsak ezt kell választani. A chino egy inggel viselve a lehető leglazább megoldás, ami a nyáron az elegáns megjelenés kategóriában elérhető. Fontos, hogy a méretválasztásnál körültekintőek legyünk, mert bár a kialakítása alapból kényelmes, azt mindenképpen el kell kerülni, hogy túl bő legyen. A chino anyagára vigyázni kell, mert vékonysága miatt kényes és könnyen nyúlik, azaz meg kell próbálni megelőzni a jelentős szennyeződését, illetve el kell kerülni a zsebek kitömését, például okostelefonnal, pénztárcával.

Címkék: bolf.hu, divat, nadrág

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.