Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 25. 13:02, kedd | Belföld
Forrás: Infovárosok

Álomutakat vár gyerekektől a közút

Álomutakat vár gyerekektől a közút

A Magyar Közút ismét rajzpályázatot hirdet 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

A társaság ismét várja az általános iskolás gyermekek rajzait, amelynek témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform) stb.

A zsűri döntése alapján az öt kategória nyertese (1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály, gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek), valamint a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság kiskőrösi közúti múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe.

A nyeremény tartalmazza a nyertes osztályának Kiskőrösre, a Közúti Szakgyűjteménybe történő buszos oda-vissza utaztatását, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a kategória győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin.

Az osztálykirándulásokon túl 200 db 5000 Ft értékű ajándékutalvány is gazdára talál.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, „Álomút” gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Postára adás határideje: 2016. november 30.

A részletes pályázati feltételek és az előző évi pályázat díjazott alkotásai megtalálhatók a társaság honlapján.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.