Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

10 millió forint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Életkezdési Alapjának

Szeptember hagyományosan a környezeti és társadalmi fenntarthatóság hónapja a K&H-nál. Ebből az alkalomból a K&H 10 millió forinttal támogatja az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Életkezdési Alapját, amely az állami gondoskodásban nevelkedett fiatalok életkezdési esélyeit javítja.

A pénzintézeti csoport célja a fenntartható növekedés elősegítése. A növekedés akkor fenntartható, ha támogatja az egészséges természeti környezet helyreállítását és fenntartását, és ha érezhetően javítja szélesebb lakossági csoportok életminőségét.

A K&H szeptember hónapot a fenntarthatóság ügyének szenteli, immár harmadik éve. „A fenntarthatóságnak csak egyik eleme a környezeti fenntarthatóság. Az üzleti életet körülvevő társadalmi viszonyok alakítása, a nehezebb helyzetben lévő rétegek élethelyzetének javítása, bevonása a közösség életébe legalább ennyire fontos” – jelentette ki Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője azon a sajtóreggelin, amelyen a pénzintézet képviseletében aláírták a támogatási megállapodást az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványával. A megállapodás keretében a pénzintézet 10 millió forinttal támogatja annak Életkezdési Alapját. Az alapból azok pályázhatnak, akik kilépnek a nevelőszülői gondoskodásból és a felnőttkor küszöbén állnak. A fiatalok életkezdésüket segítő tanfolyamokra, munkakezdésüket megkönnyítő, lakhatási célokra pályázhatnak, hogy minél sikeresebben indulhassanak a felnőtt életbe.

A gondozásból kikerülő fiatalok komoly hátrányokkal indulnak az életben azokhoz képest, akik családban nőnek fel. Nincs mögöttük az a biztonság, amelyet egy család nyújthat. Komoly nehézséget okoz számukra lakhatásuk megoldása, és az, hogy nem mindig van a kezükben megfelelő szakma. Önálló életre való felkészítésük nagyobb odafigyelést, több törődést igényel. „Az Életkezdési Alap abban segít, hogy a gyermekvédelmi gondoskodás védőburkát elhagyó fiatalok felkészülten, céljaikért küzdve léphessenek ki az önálló életbe, és ezáltal minél sikeresebb felnőtt válhasson belőlük” – mondta Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője.

dolgozói önkénteskedési program indul

"Idén szeptembertől indul a K&H dolgozói kihívás is, aminek célja, hogy munkatársaink az év egy munkanapját a vállalat szervezésében önkéntes munkának szenteljék. Ennek kivitelezésében nonprofit szervezetekkel működünk együtt, így is növelve a munkavállalók körében a szociális érzékenységet” ‒ jelentette be Suba Levente. A program keretében a K&H mind a 3800 munkavállója részt vehet országszerte.

eddigi eredmények

A K&H idén már harmadik alkalommal szenteli szeptembert a fenntarhatóság témájának és ennek keretében indult 3 évvel ezelőtt a kezdeményezés, hogy a K&H nem világítja ki székházát, épületeit, bankfiókjait, amellyel évente 288 ezer kilowattóra villamosenergiát takarít meg – de a sötétben hagyott épületekkel a rovarokat, madarakat, növényeket megtévesztő fényszennyeződést is csökkenti.

A pénzintézet tavaly szeptemberben a WWF Magyarországgal kötött 30 millió forint értékű támogatási megállapodást, amelynek keretében a környezetvédők a dél-mezőföldi tájvédelmi körzetben élőhely-rehabilitációt és a biodiverzitást védő beavatkozásokkal segítik a természet egyensúlyának fenntartását.

Ugyancsak ezt a célt szolgálja a 2022-ben elindított K&H hűsítő ligetek program, amely keretében az ország minden táján, összesen 100 oktatási intézményben összesen 555 fát és 1110 bokrot ültettek el a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével. A népszerű programot továbbfejlesztették, és tavaly ősszel meghirdették K&H állatbarát ligetek programot, amelynek hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöldfelületet, támogassa a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét. A pályázati felhívásra több mint 300 intézmény jelentkezett. A kiválasztott 30 nyertes intézmény udvarán a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével 100 négyzetméter területen fákat, bokrokat, fűszernövényeket ültettek.

zöld termékek és szolgáltatások

A sajtóbeszélgetés lehetőséget nyújtott arra is, hogy Suba Levente bemutassa a K&H fenntarthatóságért végzett szerteágazó munkáját. A Bank hitelezési politikájával összhangban eddig több mint 200 milliárd forint összegű zöldhitelre kötött szerződést. A megtakarítási oldalon pedig a befektetések 50 százaléka minősített, felelős befektetési alapokban van. A K&H Biztosító új casco-szerződéseiből 27 százalék az elektromos személyautók aránya. A pénzinézet két kalkulátort is hozzáférhetővé tett ügyfelei számára. A K&H lakás energiafogyasztási kalkulátorán eddig már 3700 számítást végeztek a lakossági ügyfelek. A mezőgazdasági vállalkozók – legyenek bár növénytermesztők vagy állattenyésztők – a Bank saját fejlesztésű mezőgazdasági CO2-kalkulátorát használhatják.

Címkék: SOS Gyermekfalu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 13. 10:47, péntek | PR

A Myempire casino pókerének története és népszerűsége

2024. Szeptember 04. 16:53, szerda | PR

Az ősz legdivatosabb cipői – válogatás az adidas Gazelle kínálatából

Az őszi szezon beköszöntével itt az idő, hogy a ruhatárunkat kiegészítsük néhány stílusos lábbelivel, amelyek nemcsak a trendeket követik, hanem kényelmesek és praktikusak is a hűvösebb napokra.

2024. Szeptember 04. 10:36, szerda | PR

Egy jól megválasztott billentyűzettel kényelmes és hatékony lesz a munka

A billentyűzet kialakítása döntő szerepet játszik abban, hogy mennyire lesz komfortos a munkavégzés.