Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 14. 10:35, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Alkalom szüli a tolvajt

Alkalom szüli a tolvajt

A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított eljárást M. Márk 18 éves pápai lakos és 16 éves társa ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két fiatal egy kisebb társasággal tért be 2013. augusztus 10-én éjjel, éjfél utánaz egyik helyi áruházba italt vásárolni. A fiúk egyike az épületből ki-be közlekedve vette észre az étterem asztalán gazdátlanul heverő női táskát, melyet nem sokkal korábban – megfeledkezve arról – tulajdonosa hagyott hátra. Az alkalom szülte tolvajok a retikült magukkal vitték és az abban talált pénztárcából nagyobb mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el. A pénz kisebb része az áruház közelében tartózkodó 16 éves pápai fiú alsónadrágjából került elő, a pénz jelentősebb hányadát pedig a már hazafele tartó M. Márk zoknijában találták meg és foglalták le a rendőrök.

A két fiatalt a Pápai Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Harmadik társukat – aki szintén részesült a lopott pénzből – tanúként hallgatták ki.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.