Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Szeptember 07. 18:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: A lakosság türelmét és együttműködését kérjük

Áldozó Tamás: A lakosság türelmét és együttműködését kérjük

A városvezető ismertette a koronavírus-járvány kapcsán ismert legfrissebb adatokat, és szólt a pápai kórházban kialakult helyzetről is.

A polgármester eredménynek tartja, hogy az augusztusi helyzetet követően - szemben az országos hírekkel - Pápán nem volt szükség az iskolakezdést követően intézményi korlátozásra, bízik benne, hogy a jövőben is ez így marad. Áldozó Tamás a karanténok és a fertőzöttek számát ismertetve azt mondta, azok stabilizálódni látszanak, nincsenek nagy elmozdulások, ami szerinte az országos statisztikákhoz viszonyítva pozitívnak tekinthető.

Jelenleg 27 fertőzött van Pápán, az elkülönítések száma viszont enyhén nő, közülük valószínűleg lesznek olyanok, akiknél igazolni fogják a vírus jelenlétét. A járványügyi megfigyelés alatt állók száma 42.

A pápai kórházban kialakult helyzettel kapcsolatban a városvezető elmondta, a kórháznak nem fenntartója, és nem is tulajdonosa a pápai önkormányzat, ezért nem nyilatkozott a kérdésben. - Biztosak vagyunk abban, hogy sokaknak jelent nehézséget, hogy az egészségügyi rendszer nem az eddig megszokott rendben működik, de kérjük mindenkinek a türelmét és együttműködését, hiszen a bevezetett korlátozásoknak megalapozott indokai vannak - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.