Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 06. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Soós Imre távozzon a közéletből

Áldozó Tamás: Soós Imre távozzon a közéletből

A tegnapi napon jelentette be Grőber Attila polgármester-jelölt, hogy a botrányos kijelentése miatt visszaléptetett Lombosi Sándor helyett Soós Imrét indítják a 7. választókerületbe.

Nem kellett sokat várni arra, hogy az új jelölt körül is botrány körvonalazódjon. Áldozó Tamás polgármester Soós Imrét, egyik hozzászólása miatt szólította fel a közéletből való távozásra. Soós Imre augusztusban, a teuton lovagrend idei hatodik bébiétel szállítmányáról szóló megosztáshoz a következő kommentárt fűzte: „Magyarországon a gyermek az első… németországi könyöradományból. Miért van erre szükség, mikor dübörgünk?” – A teuton lovagrend magyarországi vezetőjeként visszautasítom, hogy Soós Imre „könyöradomány”-nak minősítse annak a karitatív tevékenységnek az eredményét, ami nagyon sok ember önkéntes munkájából és anyagi támogatásából teremt új és új lehetőséget - 2009 óta folyamatosan – pápai családoknak – hangsúlyozta a városvezető hozzátéve, azok a családok, akik idén valamennyi alkalommal igénybe vették a lehetőséget, 110 ezer forint értékű kiváló minőségű ételhez jutottak.

Áldozó Tamás szerint a képviselő-jelölt vállalhatatlan kijelentésével azt is kockáztatja, hogy a lovagrend beszünteti az adományok Pápára szállítását, inkább olyan városokba juttatja el az ételt, amelyek szívesen fogadják azt. – Úgy tűnik, október 13-án ennek a támogatásnak a jövője is a választás tétje lesz a kisgyermeket nevelő családok, az onkológiai központokban kezelt és a szondásan táplált betegek családtagjai számára, ugyanis ők is részesülnek a felajánlásokból.

- Úgy tűnik, Grőber Attila etikai mércéjét megüti az, hogy a holokauszttagadót mentegető Süle Zsolttal, vagy azzal a Kovács Arnolddal szövetkezzen, aki szerint a Vajdaiak nem úgy laknak, hanem meghúzzák magukat lakásaikban. Kíváncsian várjuk, hogy belefér-e az is, hogy Soós Imre pápai családokat alázzon, amikor azok élnek egy felajánlott lehetőséggel – fogalmazott a polgármester, aki a visszaléptetett Lombosi Sándor kijelentésével kapcsolatban is várja, hogy „bocsánatot kérjenek a megsértett pápaiaktól”.

A városvezető Grőber Attila „Tiszteljük egymást, mi pápaiak” címet viselő programjára utalva feltette a kérdést, hogy ez a tisztelet a „kisgyermeket nevelő pápai családoknak, a daganatos betegeknek és a magatehetetlen, idős embereknek is kijár-e”. – Soós Imrének szerencséje van: ahol nagy a gond, ott közel a segítség. A teuton lovagrend egyik lelki vezetője, Szijártó László atya egyúttal a borsosgyőri plébános is. Arra biztatom Soós Imrét, keresse meg, biztosan segít neki. De van egy másik javaslatunk is: kérjen bocsánatot, aztán amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan távozzon is a közéletből – zárta nyilatkozatát a polgármester.

Éppen a mai napon érkezett egyébként meg a teuton lovagrend idei hetedik szállítmánya Pápára, mellyel már több tízmilliósra nőtt az idén városunkba érkezett adomány összege. Klaus Blos, a teuton lovagrend nagymestere elmondta, Pápán kívül számos más magyarországi városba szállítanak adományt, városunkat azonban mindig előre sorolja, mivel úgy látja, itt kiválóan megszervezett az adományok kiosztása, az oda kerül, ahol valóban szükség van rá és szívesen fogadják ezeket az ételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!