Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2020. Június 08. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Jó állapotban esett át a járványon a város

Áldozó Tamás: Jó állapotban esett át a járványon a város

Dr. Áldozó Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a koronavírus járvánnyal összefüggésben, minden reménység szerint az utolsót.

A városvezető szokásos hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a határok megnyitásával és a szabad utazás lehetőségével megszűnik a kötelezően elrendelt karantén intézménye, így a jövő héttől jelentős változás állhat be a karanténba helyezett személyek számában. Már most is csak külföldi tartózkodás miatt van városunkban járványügyi megfigyelés, ezek száma a mai napon 25. A veszélyhelyzet kihirdetése óta egyébként összesen 197 fő került Pápán karanténba.

Az elmúlt héten tovább nőtt a pápai intézmények kihasználtsága, az önkormányzati óvodákban már 407, a bölcsődékben pedig 192 kisgyermek jár.

A védőszeközök tekintetében is gyarapodásról számolt be a polgármester, az Egyesített Szociális Intézmény és az Egészségügyi Alapellátási Intézet összesen 2800 darab FFP2-es maszkot vásárolt a korábbiaknál jóval olcsóbban. Az ESZI a központi készletből is további több ezer darab védőeszközt kapott. Ezekkel már a járvány esetleges következő hullámára készülnek fel. Áldozó Tamás szerint ha lesz ilyen, azt már jóval felkészültebben fogja tudni kezelni mind az intézményrendszer, mind pedig a lakosság. A polgármester hozzátette,kevés fertőzöttel, kevés megbetegedéssel, jó állapotban esett túl a járványon a város, a nagy kockázatú intézményeket a gondos megelőző munkának, jó hozzáállásnak és szerencsének köszönhetően elkerülte a vírus.

A lakosság számára ingyenesen biztosított textil maszkok kézbesítése is megtörtént, minden 3 évesnél idősebb pápainak. Aki nem kapott maszkot, az továbbra is jelezheti ezt a 89/515-026-os telefonszámon, pótolni fogják azt - mondta el a polgármester, aki köszönetet mondott a pápai intézmények munkatársainak, akik közreműködtek a maszkok csomagolásában és kézbesítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.