Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 04. 17:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Háború, vagy béke – ez a választás tétje

Áldozó Tamás: Háború, vagy béke – ez a választás tétje

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt mondta, az ellenzék az önkormányzati pozíciókból akar háborúzni a kormány ellen, vagyis háborúra készül. Ezzel szemben ők békét, együttműködést és építkezést szeretnének.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatón összegezte a hamarosan záruló kampányidőszakot és beszélt a megválasztása esetén végrehajtandó Esterházy2035 elnevezésű programról.

A polgármsterjelölt azt mondta, 18 olyan alkalmat terveztek a kampányidőszakban, amikor a választókkal találkoznak, ebből 13-on már túl vannak és több mint 550 polgárral találkoztak, beszélgethettek a városról. A jelölt pozitívan értékelte ezeket a találkozásokat, úgy fogalmazott, hogy az utcafórumokon megjelentek száma a korábbi évek kampányrendezvényein lévők többszöröse volt.

A kampány utolsó időszakában jelent meg a „Hajrá Pápa” – című választási kiadvány, amelyben interjút olvashatnak dr. Áldozó Tamással, bemutatkoznak a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei, megismertetik az Esterházy2035 program pontjait, valamint egy hozzávetőleges elszámolást is találnak az olvasók arról, hogy mire költötték az elmúlt években a pápaiak pénzét.

Áldozó Tamás az Esterházy2035 programmal kapcsolatban elmondta, továbbra is várják a lakosság hozzászólásait, véleménynyilvánításait. A polgármesterjelölt elmondta, a program végrehajtása hozzávetőlegesen 60 milliárd forintba fog kerülni, amely három forrásból állhat össze: kormányzati támogatásból, az előttünk álló két európai uniós ciklus költségvetéseinek a fejlesztési forrásaiból, illetve a Pápán keletkező adóbevételekből.

- A program a hétköznapi élet minden területére kiterjed, a közlekedéstől kezdődően az intézményi ellátásokon át az alap infrastruktúra fejlesztéséig. Azokon a városi területeken, ahol most problémát jelent a csapadékvíz elvezetése, nem szétválasztott rendszerekben működik a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetés, vagy azokban az intézményekben, amelyekben nem 21. századi körülmények mellett folyik ma a nevelő munka, megoldást jelent a terv megvalósítása. Ugyancsak hétköznapi életet érintő beavatkozás lehet a közlekedési feltételek könnyebbé tétele, könnyebben megközelíthetővé válhat a belváros, a kerékpáros és gyalogos közlekedés támogatásával pedig biztonságosabban elérhetővé válnak az oktatási intézmények. Hosszan lehetne sorolni, de összességében elmondható, hogy a 2035-re vonatkozó jövőképünkben egy komfortosabb, még jobb életkörülményeket biztosítani tudó város szerepel – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.

A kormányzati támogatásokkal kapcsolatban elhangzott, a Modern Városok II. projektből számít forrásokra a fideszes jelölt. Áldozó Tamás elmondta, az elmúlt néhány évben összesen körülbelül 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott fejlesztésre a pápai önkormányzat. Az Esterházy2035 programban szerepel aTürr gimnázium rekonstrukciója is, ezzel kapcsolatban múlt héten érkezett az örömteli hír, hogy a kormányzat 3,5 milliárd forinttal támogatja az iskola teljes körű megújítását, így elmondható, hogy a program 60 milliárdjából majdnem 4 már rendelkezésre áll – emelte ki a polgármesterjelölt. A programmal kapcsolatban Áldozó Tamás azt mondta, hogy aki 2020-21-ben nem kezdi el tervezni a rá következő esztendőket és nem fogalmaz meg hosszú távú célokat, az le fog maradni.

Az ellenzékről szólva elhangzott, a kampány során az egyik fő üzenetük, hogy az önkormányzati pozíciók elfoglalásával indítsanak háborút az Orbán-kormány ellen. – Aki 2019-ben hosszú állóháborúra készül az önkormányzati pozíciókból, az egyúttal rombolásra is készül. Ugyanakkor a mi ajánlatunk a pápai polgároknak is az, hogy békét, együttműködést és építkezést akarunk. Az októberi választásnak ez az egyik tétje: háború, vagy béke. Én azt kívánom valamennyiünknek, hogy öt békés, építkező, együttműködő év következzen. Hajrá Pápa! – zárta gondolatait Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.