Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Március 24. 19:04, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Berendezkedtünk 34 év alatt

Áldozó Tamás: Berendezkedtünk 34 év alatt

Szerinte a választási kampányban megfogalmazódó sok szép javaslat sok pénzbe is kerül, a sok pénz pedig – mivel a vállalkozások gyakorlatilag a legmagasabb adókulcsokkal adóznak – csak a pápai családoktól kérhető el.

A polgármester arról ír közösségi oldalán, hogy egy városnak vannak kötelező, és önként vállalt feladatai. Utóbbiak tárháza szinte végtelen, ám azokra nincs állami forrás, helyi adóbevételekből lehet finanszírozni többek között az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum üzemeltetését, bentlakásos szociális otthoni férőhelyek fenntartását; a már megszokott rendezvények (Nemzetközi Játékfesztivál, Csülök-, Bor- és Cicegefesztivál, városrészi és falunapok) megtartását, vagy újabb kezdeményezések támogatását.

- Ebből világosan következik, hogy több önként vállalt feladat több helyiadó-bevételt igényel, kevesebb feladat kevesebb adót. A lehetőségek sora szinte végtelen, különösen a választási kampányok idején sokasodnak meg az ötletek, azonban az előzőek ismeretében olyankor mindig érdemes azt is végiggondolni, hogy a sok szép javaslat sok pénzbe is kerül, a sok pénz pedig – mivel a vállalkozások gyakorlatilag a legmagasabb adókulcsokkal adóznak – csak a pápai családoktól kérhető el. Az elmúlt több, mint három évtizedben – a feladatok óvatos vállalásával – mi, pápaiak berendeztük az életünket a városban. Lassan nyilvánvalóvá vált, hogy az egyes települések mérete közötti különbség a lehetőségek közötti különbséget is jelenti: az önként vállalt feladatok sorában nem tudunk versenyezni a megyeszékhelyekkel, de talán nem is kell. A bevásárlóközpontok vagy a sportcsarnokok mérete közötti különbség is számottevő; amit itt nem nyerünk meg, az viszont miénk másutt: a nyugalomban, a biztonságban és az emberléptékű környezetben - írja Áldozó Tamás.

Fotó: Áldozó Tamás - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.