Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 04. 20:42, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Az ajkai szocialista vezetés példáját követtük a bizottsági elnöki kinevezésekkor

Áldozó Tamás: Az ajkai szocialista vezetés példáját követtük a bizottsági elnöki kinevezésekkor

A Fidesz helyi elnöke Grőber Attila nyilatkozatára reagált, amelyben azt kifogásolta a szocialista politikus, hogy nem lett ellenzéki elnöke egyetlen önkormányzati bizottságnak sem.

- A Fidesz-KDNP kampányáért én feleltem és büszke vagyok az elvégzett munkánkra. Mi nem foglalkoztunk az ellenféllel, mi a pápaiakkal foglalkoztunk és azzal, hogy mit szeretnénk tenni a következő években ebben a városban. Következetesek voltunk, nem tartottunk hetente két sajtótájékoztatót, nem kezdeményeztünk vitákat, csak akkor szólatunk meg, amikor meg kellett szólalnunk – hangsúlyozta ma kora délutáni sajtótájékoztatóján a városvezető. Áldozó Tamás emlékeztetett arra, hogy akkor emeltek szót az ellenzéki politikusos kijelentéseivel szemben, amikor felmerült a holokauszttagadás, a pápaiak fogyatékosnak minősítése, vagy a Teuton Lovagrend által nyújtott segítség könyöradománynak nevezése.

A polgármester Grőber Attila legutóbbi sajtótájékoztatójára reagálva elmondta, a bizottsági helyek elosztása pontosan tükrözi a szavazati arányokat. - A képviselőtestületben a Fidesz-KDNP-nek tíz tagja van, az ellenzéknek pedig öt. Ennek megfelelően a huszonhét bizottsági helyből tizennyolcat a Fidesz tölt be, kilencet pedig az ellenfél, vagyis az arányok ugyanazok. Ez egy rendkívül gáláns, nagyvonalú ajánlat volt az ellenzék részére, bármely településsel szemben álljuk az összehasonlítást – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, a bizottsági elnöki tisztségek tekintetében az elmúlt 9 év ajkai szocialista vezetés gyakorlatát követték és nem jelöltek ellenzéki politikust egyik bizottság élére sem. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, hogy ha lát Grőber Attilától olyan nyilatkozatot, amit Schwarz Bélához intézett és amiben kifogásolta, hogy a demokratikus szokásokkal ellentétben a Fidesz nem kapott bizottsági elnöki tisztséget az elmúlt években Ajkán, akkor megemeli a kalapját, meghajtja a fejét és hajland változtatni. - Azonban úgy gondolom, ha Grőber Attilának, mint szocialista megyei politikusnak tökéletesen megfelelt az ajkai helyzet, akkor békéljen meg a pápaival is - jelentette ki a városvezető.

Grőber Attila azt is kifogásolta, hogy a Fidesz nem egyeztetett az alpolgármester személyéről. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás kijelentette, nem hallott még olyat, hogy a politikai ellenféllel egy 10:5-ös képviselőtestületi arány esetében a polgármestert helyettesítő személyről a politikai ellenféllel egyeztetni kellett volna.

A választási kampányról szólva Áldozó Tamás azt mondta, hogy az sokkal undorítóbb volt minden eddiginél és ezért nem ők a felelősek. - Vérlázítónak tartom, hogy bevonták a választási kampányba a köztisztviselőket és Grőber Attila meghazudtolta a pápai jegyzőt. Kíváncsi vagyok, bocsánatot kér-e azért, hogy nem fogadta el a jegyző nyilatkozatát a szennyvíziszappal kapcsolatban. Ilyenre nem volt korábban példa. Grőber Attila pontosan tudta, hogy a pápai önkormányzatnak és személy szerint Áldozó Tamásnak semmi köze nincs a szennyvíziszappal kapcsolatos hatósági engedélyekhez, az érintett gazdasági társaság működéséhez, de ez őt nem érdekelte, a tapolcafőiek pedig végképp nem érdekelték. Grőber Attilát ebben az ügyben egyedül önmaga érdekelte, az a politikai tőke, amit ebből kovácsolni szeretett volna – mondta Áldozó Tamás, aki ugyanakkor megismételte korábbi nyilatkozatát, mely szerint nem felejtik el a kampányban történteket, de készen állnak a közös munkára.

A városvezető Süle Zsolt közösségi oldalán korábban közzétett bejegyzéséről is beszélt. Felidézte, a jobbikos képviselő azon fejtegetését, hogy kik szavaztak a Fideszre azzal zárta, hogy „orvosi szakszóval ezt skizofréniának nevezik”. – Magyarán Süle Zsolt azt állította, hogy a Fidesz szavazói skizofrének, elmebetegek. Annak a kampánynak a hozadéka - melyért Grőber Attila felel - az, hogy azt az 5226 pápait, aki polgármesterként rám szavazott, skizofréniában szenvedőnek nevezte Süle Zsolt. Gratulálok ahhoz, hogy Grőber Attilának ezzel nincsen problémája. Megerősítem azt, amit a választások éjszakáján mondtam, ennek az undorító, becstelen kampánynak az lett az eredménye, hogy Grőber Attila elhasználódott, lejáratódott és kaptunk helyette egy újabb Süle Zsoltot – mondta a városvezető.

Áldozó Tamás Grőber Attila programját ígéretcunamunak nevezte, amelyben olyan ígéretek szerepelnek, hogy alig kell adót fizetni, egyébként meg minden ingyen lesz, de legalábbis mindenkinek lesz valami ingyen. - 2019-ben, 2020-ban a világ nem így működik, így 1990 előtt próbálták működtetni a világot, abban az időszakban, amikor lehetett korlátozni a választáson indulók számát - utalt Grőber Attila kijelentéseire, melyekben Marton Sándor polgármesterjelöltként való indulását bírálta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.