Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 30. 20:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Áldozó Tamás: A kihívóimnak nincs koherens programja

Áldozó Tamás: A kihívóimnak nincs koherens programja

Lakossági fórumot tartott a Fidesz Pápán, az önkormányzati választási kampány hajrájában. A JMSZK színházépületében felszólalt Kövér László házelnök is.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a fideszes városvezetés számára jóval könnyebb az együttműködés egy hasonló nézeteket valló kormánnyal, így hatékonyabban lehet a város fejlődéséért dolgozni.

Fidesz nagygyűlés Pápán

Áldozó Tamás köszönetet mondott Kövér Lászlónak és Kovács Zoltánnak azért a támogatásért, melyet az elmúlt három és fél évben megadtak a pápai városvezetésnek. A polgármester számot adott munkájáról. Mint mondta, meglehetősen nehéz évek állnak a városvezetés mögött, a gazdasági válság mellett olyan nem szokványos problémákkal is szembe kellett nézni, mint a Pápai Hús megmentése. A jövővel kapcsolatban a Városfejlesztési Stratégia 2014-2020, illetve a Gazdaságfejlesztési Stratégia elnevezésű dokumentumokra hívta fel a figyelmet, melyek alapvetően fogják meghatározni a város jövőjét. Hozzátette, nem lát a városban más koherens programot, amely megnyugtató módon tervezné a város jövőjét. - 2002 óta egyetlen érvényes megállapítást látok, méghozzá hogy Pápán munkahelyeket kell teremteni. Ugyanakkor megoldási javaslatokat soha nem kaptunk. 2014-re eljutottunk oda, hogy ma már nem Pápáról indulnak a buszok, hanem a Pápán hiányzó munkaerőt Felvidéken toborzott munkavállalókkal kell pótolni. Ez az új helyzet azt jelenti politikai ellenfeleink számára, hogy elvesztették politikai érvrendszerüket - fogalmazott Áldozó Tamás.

Fidesz nagygyűlés Pápán

A polgármester mindenkit arra buzdít, hogy bízzanak a Fideszben, támogassák azt a munkát, amit részben megismertek, illetve megtapasztaltak az elmúlt években.

Kövér László szerint az október 12-ei önkormányzati választás túlmutat a helyi ügyeken, leképezi majd az országos erőviszonyokat. A házelnök a baloldal törekvéseire utalva azt mondta, hogy nem lehet azzal a politikával hatalmon maradni, amely a nemzet ellen szól. A pápai választásokkal kapcsolatban elmondta, az elmúlt három és fél év önmagáért beszél, az eredmények és a fejlődés szemmel látható.

A házelnök az önkormányzatok adósságának átvállalását rendkívül fontos lépésnek nevezte. -Azok a pénzek, amik eddig a bankokba vándoroltak tőketörlesztés és kamatfizetés címén, azok most az önkormányzatok kasszájában maradnak, és például fejlesztési forrásokat képeznek - fogalmazott Kövér László.

Fidesz nagygyűlés Pápán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.