Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Március 23. 15:19, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik

Ingyenes internet, a férfiaknak is járó 40 év utáni nyugdíjazás - egyebek mellett ezeket a kezdeményezéseket lehet támogatni az aláírásgyűjő íveken.

Süle Zsolt önkormányzati képviselő számolt be arról, hogy a párt országos kezdeményezéséhez a pápai szervezet is csatlakozott, így itt helyben is bárki szignózhatja a nyomtatványt.

A Jobbik a következő témákban kezdeményez aláírásgyűjtést:

A férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munka után?

A magas nyugdíjkorhatár miatt a férfiak közül sokan meg sem érik a nyugdíjas éveiket, ezért rájuk is kiterjesztenénk a 40 év munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. Mert aki ledolgozott egy egész életet, az megérdemli a boldog nyugdíjas éveket.

Legyen alapszintű ingyenes internet minden háztartásban?

Az internet megadóztatása, vagy korlátozása helyett alapszintű ingyenes internet-hozzáférést biztosítanánk minden háztartásban, ami fellendítené a távmunkát, a távügyintézést és az elektronikus közigazgatást.

A menekültáradat megállítása érdekében újra legyen határőrség?

Az ország nem tudja eltartani gazdasági menekültek tízezreit, ezért fel kell lépni a bevándorlás ellen, mert az már olyan méreteket öltött, hogy egyes időszakokban több bevándorló érkezik az országba, mint amennyi gyermek születik.

Magyarország kimaradjon az ukrajnai háborúból?

Magyarországnak békére van szüksége, ezért garantálnunk kell az ország semlegességét az ukrajnai konfliktusban, hiszen ez nem a mi háborúnk!

Süle Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, az aláírásgyűjtéssel vissza kívánják adni ez embereknek a hitet, hogy beleszólhatnak a politikába, hogy beleszólhatnak saját sorsuk alakításába. - Úgy gondoljuk ebben a négy kérdésben nagy társadalmi konszenzus van, így reméljük, hogy több százezer aláírója lesz ezen íveknek. Ezzel pedig nyomást gyakorolhat a Jobbik a kormányra, hogy igen is foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel és tartsa tiszteletben az emberek akaratát. És ne a magyar emberek valós érdekeivel szembe folytassa politikáját - fogalmazott a képviselő.

A sajtótájékoztató e keretében az internettel kapcsolatos érveinket Töreki Milán fejtette ki a másik három kérdést pedig Süle Zsolt bontotta ki bővebben.

Megtudtuk azt is, hogy a helyi szervezete is aláírásgyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy Borsosgyőrött mielőbb megépülhessen az első gyalogátkelőhely. Töreki Milán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy még az önkormányzati választás előtt sajtótájékoztatót tartott a témában, ugyanakkor megjegyezte, a választási kampány után is szívén viseli a borsosgyőri emberek sorsát, ezért választották a figyelemfelhívás ezen módját.

A sajtótájékoztatót követő lakossági fórum végéig mintegy ötven fő írta alá az íveket, melyet hozzájuk hasonlóan bárki megtehet majd a következő hetekben a város forgalmasabb pontjain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.